UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 06-03-2020

Boek presentatie: Goed leven en sterven


Schrijver en boeddhistische leraar Sebo Ebbens zal op vrijdagavond 6 maart zijn nieuwe boek presenteren: ‘Op de golven van geboorte en dood. Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief’, dat in juli 2019 bij uitgeverij Asoka verscheen.

Hoe kunnen we omgaan met de grotere en kleinere overgangen in ons leven? In het bijzonder de allergrootste overgang - die naar ons sterven?! Als we laten doordringen dat ons leven eindig is, zullen we meer aandacht besteden het vergroten van de kwaliteit van ons leven. Eén van de belangrijkste manieren om de kwaliteit van ons leven te vergroten is aandacht te besteden aan onze geest: ons denken, ons voelen en ons weten.

Over deze onderwerpen is in het Tibetaans boeddhisme veel nagedacht en geschreven. Dit gedachtegoed is in het Westen bekend geworden door de verschillende vertalingen en bewerkingen van het Tibetaanse Dodenboek, die de laatste 50 jaar beschikbaar zijn gekomen.

Sebo Ebbens vertaalt de inzichten uit dit Dodenboek in toegankelijke, hedendaagse Nederlandse begrippen. Bij zijn boek heeft Sebo tevens een website ontwikkeld die zowel het boek ondersteunt als discussies rond leven en sterven aanzwengelt - zie goedlevenensterven.nl.

Na een inleiding door Sebo zal er uitwisseling en gesprek plaatsvinden. Voor belangstellenden is het boek die avond te koop (het boek kost die avond E 20,-). De avond zelf is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Om een goede indruk te krijgen hoeveel mensen we mogen verwelkomen, gelieve je vooraf aan te melden via de website van Shambhala Nederland.

Inloop (thee) vanaf 19.30 uur, start van het programma: 20 uur.

 

  • Shambhala Arnhem
  • 6 maart 2020
  • Rijnkade 32, 6811 HA  Arnhem, Gelderland, NEDERLAND
  • € 0,00
  • 0640261928
  • diederikprakkehotmail.com
  • Spirituele groei, Meditatie

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Shambhala Arnhem (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Shambhala Arnhem
Shambhala Arnhem

Over Shambhala Arnhem

Shambhala maakt deel uit van een internationale gemeenschap van beoefenaars van boeddhistische meditatie en andere contemplatieve disciplines. Geïnspireerd op de leringen van de Boeddha en de legendarische krijgertraditie van Shambhala, ontwikkelde deze traditie in het Westen een gevarieerd en compleet pad van meditatie beoefening en studie. De grondlegger van Shambhala, de befaamde Tibetaanse...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Paraview spirituele beurs
Paraview Paranormaalbeurs Ede 2020 Geannuleerd
11 april 2020
Reconnection
Een 2-daagse met (Self-)Healing en Reconnection
13 april 2020
Individuele Coaching retraite in Zutphen
19 april 2020
HSP coaching
23 april 2020
Stilte-Retraite healing satsang en meditatie
1 mei 2020
De Massage Cursus
Cursus Ayurvedische Massage
2 mei 2020