UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 24-10-2020

Psychosegevoeligheid en spiritualiteit


Steeds meer mensen beseffen dat er een onmiskenbare spirituele kant zit aan een psychose. Een psychose volgt vaak op een periode waarin je heel zeker wist hoe alles zat. Je begreep en doorzag de kosmos op een heel diep, of heel hoog niveau. Je zag de samenhang van alles en was er volkomen door in vervoering. Een negatieve variant doet zich voor als je een levensveranderende, of heel erg angstige gebeurtenis of periode meemaakte (in je huidige leven, je jeugd of zelfs een voorgeboortelijke herinnering), of je was erg eenzaam en de angst en de verwarring slopen er langzaam in.

Of een psychose een ziekte is, is soms een heet hangijzer, soms meer voor je omgeving, soms meer voor jezelf. Energetisch gezien is een psychose eindeloos veelkleurig, letterlijk. Kleuren die mooi zijn, maar ook schakeringen van oneindig donker. Een psychose heeft weliswaar onmiskenbare fysieke kenmerken, maar is in de kern een energetisch fenomeen. Je energieveld is op zijn zachtst gezegd in beweging, ook al zijn er bij sommigen momenten van intense stilte en eenheidservaring en als de uitputting toeslaat, kan het grijs het volledig overnemen.

In deze cursus kijken we naar de diepere oorzaak van psychoses. We kijken naar de relatie met hooggevoeligheid, trauma, spiritualiteit. Ook kijken we naar aardse kanten, zoals voeding, fysieke aandoeningen en leefstijl. We bekijken verschillende vormen van spiritueel ontwaken en psychotische ervaringen in je energieveld en de interactie met je lichaam en je omgeving. We putten uit de inzichten uit de reguliere en complementaire zorg, boeken van diverse auteurs en, last but not least, verhalen van ervaringsdeskundigen. Gaandeweg komen we tot een nieuw inzicht over 'veilige verlichting'. Hoe kun je ervoor zorgen dat je eenheidservaringen kunt (blijven) beleven zonder dat je 'uit de bocht schiet'?

Lees de volledige tekst op de website. Daar is ook een brochure te downloaden.

De cursus is inclusief lunch en thee.
Maximaal 10 deelnemers.
In 2020 staan er twee data voor deze cursus: 24 oktober en 12 december. Geef bij je aanmelding je voorkeur aan.

 

  • Lied van de Merel
  • 24 oktober 2020
  • Hogeweide 6, 3541 BC  Utrecht, Utrecht, NEDERLAND
  • € 99,00
  • 0639622324
  • infoliedvandemerel.nl
  • Spirituele groei, Healing , Wetenschap

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Lied van de Merel (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Lied van de Merel
Lied van de Merel

Over Lied Van De Merel

Mijn naam is Merel Catharijne de Waard. Ik ben antropologe en energetisch therapeute. Ik zet me in mijn praktijk (in Drenthe en Utrecht) met hart en ziel in voor een liefdevolle en professionele behandeling van lichamelijke en geestelijke klachten, met als belangrijkste specialisatie psychosegevoeligheid. Mijn belangrijkste gereedschap is mijn diepe verbinding met de spirituele wereld en mijn...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Zelfliefde en geluk - Online training
1 november 2020
Christus workshop
Christus Workhsop
2 november 2020
Jataka: ‘De Vogelkoning’
3 november 2020
Access Bars Hands
Access Consciousness™ The Bars™
3 november 2020
Filosofie- en meditatielessen o.l.v. Dorien Quik
5 november 2020
logo Christa Nagtegaal
Licht bijeenkomst
8 november 2020