UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 11-10-2020
  •  speciale aanbieding!

Spiritueel Wakker! - stappen naar verlichting


Speciale aanbieding

Prijs o.b.v. donaties. Afhankelijk van wat je vanuit je hart wilt en kunt bijdragen. Bijkomende vaste kosten: opnames van de meditaties (8 stuks, € 40)

 

Een doorlopende Spirituele Opleiding – stappen naar verlichting. In een rustig maar gestaag tempo werk je aan je spirituele groei en krijg je tal van gereedschappen in handen om spiritualiteit ook praktisch in je leven toe te passen.

We geven een cursusdag per maand en invoegen in de opleiding is elk moment mogelijk na aanschaf en beluisteren van de opnames van de meditaties en uitleg van de eerdere dagen (als downloads of op cd’s)

In deze opleiding komen 25 jaar ervaring met onze eigen ontplooiing en lesgeven bij elkaar.

Onze ervaringen in India de afgelopen twee jaar, waarbij we verschillende meesters bezocht en gesproken hebben vormen de directe inspiratie om hier nu mee te starten. De opleiding is een unieke gelegenheid om een spirituele opening te bereiken die je leven op ongekende wijze verrijkt.

De opleiding is zowel bedoeld voor beginners als gevorderden op het pad: je steekt in op je eigen niveau.

Wat gaan we doen?
Het gaat om een doorlopende opleiding van een cursusdag per maand. Het is van belang dat je het geleerde in je leven toepast, zodat spiritualiteit zich niet beperkt tot de cursusdagen of het mediteren thuis.

De grotere structuur wordt met name in de eerste fase van de opleiding gevormd door de thema’s van Rishi Patanjali. Eenvoudig gezegd gaat het bij Patanjali over te nemen stappen, als je de staat van verlichting wilt bereiken. Voorbeelden van dergelijke thema’s zijn zuiverheid, stilte in je geest en energiebeheersing. Op elke cursusdag staat zo’n thema centraal. Aan de hand daarvan doen we meditaties en oefeningen.

Daarbinnen en daarnaast brengen we ons belangrijkste werk met meesters Phylos en Saint Germain waarbij het onder andere gaat om:

- Het doen ontwaken van de kundalini (in meditaties)
- Het activeren van de pijnappelklier
- Stappen die je kunt nemen na het overgaan
- Creëervaardigheden
- Stappen naar verlichting volgens Ramana Maharshi en andere meesters

Wat zijn de doelen van de opleiding?
Het belangrijkste doel van de opleiding is dat je wordt wie je in wezen bent, de wijze, liefdevolle, stralende zelf. Van daaruit ontwaakt je grotere potentieel. Je levensdoel wordt helder. Vreugde, liefde, vrede en andere hoge kwaliteiten komen als vanzelf in je leven. In toenemende mate kan je situaties in je leven hanteren met kalmte en gelijkmatigheid.

Basisprincipes
Deze komen als rode draden terug in de gehele opleiding:

Liefde en compassie
Ieder spiritueel pad begint hiermee. Boekenwijsheid heeft een zeker nut, maar alleen theorie en ratio brengen je niet verder op je spirituele pad. Het is de onvoorwaardelijke liefde in je hart die (verder) wakker gemaakt moet worden. Dit is de ingang naar je ziel en je hogere potentieel. Het is de grootste kracht in het universum.

Het hebben van een (levens)doel
Het is van belang om een doel voor ogen te hebben. Dat kan een klein doel in een enkele meditatie zijn, of een ruimer doel. Zonder doel is mediteren is als ronddobberen in een bootje op een meer. Dat kan ontspannend zijn, maar brengt je niet verder in je groei.
Het kennen van je levensdoel geeft enorm veel vreugde en focus en stroomlijnt je leven.

Het volgen van een methode.
Er zijn vele wegen die naar verlichting /zelfrealisatie/God leiden, die zich allemaal kenmerken doordat er een bepaalde methode wordt gevolgd. Voorbeelden zijn: mantra zingen, meditatie en yoga. Het werkt beter om één methode langdurig te volgen dan om steeds van methode te veranderen.

Volharding en overgave. Het pad kent vele prachtige momenten, maar ook tegenslagen en tests. Het is de kunst om deze te zien als lessen van het universum die je verder helpen bij je groei. Alle gebeurtenissen in je leven zijn reflecties van jouw energieveld en gelegenheden om oud karma op te lossen. Het is altijd jammer als een cursist afhaakt als het pad lastiger wordt. Bijna altijd is juist dan doorgaan de weg om er weer uit te komen – en weer een plateautje hoger te uit te komen.

Grace en je openen om te ontvangen.
Als je toegewijd bent aan je spirituele pad, krijg je veel hulp vanuit het universum. Als jij uitreikt naar het goddelijke, reikt het goddelijke uit naar jou. Hierdoor lossen sommige oude patronen op zonder dat je erdoor heen hoeft. Dit is grace/genade.

Vertrouwen
Dit betekent: het leren vertrouwen op je ervaringen in meditaties en op je eigen kracht. Het betekent ook: geloven in het grotere geheel, het goddelijke licht en in je eigen stralende zelf.


Methodes
In de cursus werken we met verschillende methodes, die elkaar aanvullen en versterken:

Geleide meditaties vormen de basis. Hierbij geven we de woorden en energie door van geascendeerde meesters Phylos, Saint Germain en Kuthumi en van verschillende Indiase meesters. De energie van Mahavatar Babaji is vaak aanwezig op de cursusdagen.
In de vele groepen die we hebben geleid zijn we telkens weer onder de indruk van de diepgaande veranderingen die de subtiele, liefdevolle en krachtige geleide meditaties teweeg brengen. In het licht en de liefde van de meditaties lossen oude belemmeringen op en durf je je te openen voor je werkelijke potentieel.

Bhakti yoga, de yoga van devotie. Hierbij nemen mantra zingen en kirtan, het zingen van verschillende namen van het goddelijke, een belangrijke plaats in. Doordat het zingen in het sanskriet een diepere laag van je wezen raakt, opent dit je hart steeds meer. Ook dansen, spirituele verhalen vertellen en rituelen (puja’s) maken deel uit van bhakti yoga.

Oefeningen. Op elke cursusdag zullen we een of meer oefeningen doen in kleine groepjes. Hierdoor wordt de energie enorm versterkt. Daarnaast werken de oefeningen heel helend.

Uitleg. We bespreken de theorie van de verschillende onderdelen.

Qigong. Af en toe doen we tijdens de cursusdagen een qigong oefening. Deze zachte, eenvoudige oefeningen geven balans, stabiliteit en gezondheid. Ze versterken de werking van de meditaties.

Opdrachten voor thuis. Het is de bedoeling om thuis met het geleerde te oefenen. Dit houdt in dat je de meditaties die we op de cursusdagen opnemen thuis geregeld doet. Daarnaast oefen je dagelijks aan de hand van een bepaald thema in je dagelijkse leven. Enerzijds geef je op deze manier meditatie en andere methodes een duidelijke plek in je leven. Anderzijds maak je van je leven een dagelijkse meditatie.

Een cursist over ons en ons werk

““Wat is dat voor een cursus die jij volgt?” vroeg een collega me. “Je bent ineens zoveel krachtiger, alles wat je zegt is zo raak...”. Ze had gelijk: een tijdje nadat ik met de opleiding was begonnen leken de inzichten over wat er moest gebeuren zich ineens als vanzelf te ontvouwen. Maar de reden om met de cursus te beginnen lag voor mij eigenlijk veel meer in mijn nieuwsgierigheid naar het ervaren van en werken met energieën. Ik had het gevoel dat dat wel eens de weg zou kunnen zijn waarmee ik kon beantwoorden aan het verlangen dat ik als kind voelde om met liefde en licht deze wereld te maken tot “a better place to be”. Het is inderdaad een groot avontuur gebleken om energieën en hun verschillende frequenties te onderzoeken en waar te nemen. Maar de cursus heeft mij dus veel meer gebracht. Wat er ook gebeurt, ik blijf in mijn centrum, alles lijkt ineens een stuk makkelijker te gaan, ik blijf zoveel meer in mijn kracht staan, kom veel makkelijker tot waardevolle inzichten en sta mijzelf nu toe liefde te voelen voor alles wat er is. Allemaal waardevolle veranderingen waar ik zowel privé (o.a. als moeder van 3 puberzonen), als in mijn werk, veel aan heb. Tel daar nog eens bij dat de cursus door twee liefdevolle en inspirerende leraren op mooie locaties wordt gegeven en je zult begrijpen hoe dankbaar ik ben dat dit op mijn pad is gekomen.” - Gea -

De uitgebreide informatie lees je op onze website. Heb je nog vragen stuur ons gerust een bericht!

 

  • Israna lichtcentrum
  • 11 oktober 2020
  •   Dalfsen, Overijssel, NEDERLAND
  • € 90,00
  • 0521 - 34 46 53
  • infoisrana.nl
  • Pers. ontwikkeling, Lichtwerk, Meditatie

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Israna lichtcentrum (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Israna lichtcentrum
Israna lichtcentrum

Over Israna Lichtcentrum

Israna lichtcentrum van Froukje Buma en Jeroen Kuyper. We zijn beiden psycholoog en sinds 1997 meditatieleraar. We channelen geascendeerde meesters Saint Germain en Phylos. Froukje geeft individuele (hypno) therapie en healing. Jeroen werkt bij de GGZ Friesland en heeft een reguliere psychotherapiepraktijk in Sneek. Ons doel is je verder te helpen met spirituele ontwikkeling en...

IS DIT IETS VOOR JOU?

restorative yoga twist
Introductie Restorative Yoga voor yogadocenten
31 oktober 2020
Lichtdag 'verbinding'
8 november 2020
kookworkshop Singles
Online kookworkshop ‘Tapas en/of Amuses maken’
22 november 2020