UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 07-03-2021

Sufi Gathering


SUFI GATHERING
De Sufi Gathering is bedoeld voor iedereen die een verdieping wil maken in haar/zijn spirituele reis naar het hart. Met spirituele support van de Grootmeesters wordt de Sufi Gathering geleid door Derwish Osman en muzikaal ondersteund door Sinan Arat en Fátima Az-Zahra Hernandez Martinez.

PROGRAMMA
13:00 - 13:30 Ontvangst met koffie en thee
13:30 - 14:30 Teachings van de soefie grootmeesters
14:30 - 15:30 Klassieke soefie meditatie
15:30 - 16:30 Informeel samenzijn met soep en broodjes

SOEFISME
Soefie leerlingen zijn bezig met het reinigen en zuiveren van het hart. Wijsheid komt als het hart gezuiverd is. Het maakt voor het Soefisme niet uit welk pad of welke religie je volgt. Als je maar oprecht je pad bewandeld. Het zijn vaak regeltjes die je volgt met verschillende rituelen of gebruiken. Ieder pad leidt uiteindelijk naar dezelfde bestemming. Soefisme is een verfijning op die basis regels. Het zuivert je hart en het polijst de scherpe randjes waardoor je zachter en liefdevoller wordt. De drie stadia om het hart te zuiveren zijn: onderwerping aan God, werken aan het reinigen van de slechte eigenschappen, staat van zelfreiniging.

ZIKR
Een van de belangrijke rituelen op het soefi pad is de “zikr”. Tijdens een zikr wordt God herdacht door middel van meditatie, zang, dans en muziek. Bepaalde eigenschappen van God worden uitgesproken, zoals ‘Ya Wadud’ (De Liefdevolle) tot de soefi’s opgaan in de deze eigenschap van God. Soefi’s geloven en ervaren dat dit ritueel hen zuivert en dan transformeert.

SOEFIE ORDE
In Nederland is de Naqshbandi een van de meest bekende klassieke soefie ordes. ‘Naqsh’ betekent ‘het hart’. De Grootmeester van deze wereldwijde soefi orde is Shaykh Hisham Kabbani die in Michigan (V.S.) woont. De spirituele Grootmeester is Shaykh Nazim Al-Haqqani Hz.(q).

AANMELDEN & TICKETS
U kunt registreren via de button 'naar de site' of via de link:
www.eventbrite.nl/e/tickets-sufi-gathering-142577654603?aff=eemailordconf&utm_campaign=order_confirm&utm_medium=email&ref=eemailordconf&utm_source=eventbrite&utm_term=viewevent

 

  • Derwish Advice
  • 7 maart 2021
  • Rozenhof 33, 3311 JT  Dordrecht, Zuid-Holland, NEDERLAND
  • € 7,50
  • +31 6 16521555
  • infoderwishadvice.com
  • Spirituele groei, Muziek

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Derwish Advice (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Derwish Advice
Derwish Advice

Over Derwish Advice

Derwish Advice is een consultancy. Sinds 2010 traint en adviseert Derwish Advice verschillende overheidsorganisaties en bedrijven op de thema's zorg & complexe maatschappelijke problematieken, persoonlijk leiderschap en spiritueel leiderschap. Sinds 2017 organiseert Derwish Advice klassieke Sufi retreats in Nederland, België , Duitsland en Turkije. De retreats zijn toegankelijk voor...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Opleiding tot Lichtwerker
online introductie Opleiding tot Lichtwerker
24 april 2021
De Mahatma Avatar van Synthese Practitioner
28 mei 2021
Opleiding tot Lichtwerker
online introductie Opleiding tot Lichtwerker
29 april 2021
Tantrische koppel massage
25 april 2021
Massage cursus beginners
Massage Cursus op 2 vrijdagen overdag
30 april 2021
Online Massage cursus voor beginners
1 mei 2021