Levenslust, retraite


Een inspirerende zomerweek over het thema Levenslust. Op onderzoek in je ervaringen en al dan niet tegenwerkende gedachten erover. Actief vrijmaken van energie en ontdekkingen vieren.
Deze dagen zijn geheel verzorgd op basis van overnachting op een 1-persoons kamers in het Dominicanenklooster in Huissen. Aanmelding loopt via hen.

“The only thing constant in the world is change
That's why today I take life as it comes.”
India Arie

Omarmen van ‘imperfecties’
Soms brengt het leven je ervaringen naar je hart. Volle en rijke, die blijdschap en energie brengen, en misschien wat avontuur. Ervaringen die je voor altijd wil bewaren.
En soms kom je ervaringen tegen die je liever niet had gewild. Die vooral pijnlijk en verdrietig zijn, en je liefst snel achter je zou willen laten.
Het leven biedt ervaringen waarmee we leven en leren leven. En alle ervaringen bij elkaar hebben een weerslag op ons lichaam en onze geest. Dat laat zich zien in hoe we functioneren; thuis, op het werk of in onze omgeving.
Wanneer we met alle ervaringen kunnen zijn, dan groeien we. En dat is niet altijd gemakkelijk. Soms stoppen we iets liever weg, waarmee we dan ook een deel van onszelf verstoppen. En ook dat is merkbaar in hoe we omgaan met onszelf en elkaar.

Voor wie
Voor als je gewoon nieuwsgierig bent en lekker op onderzoek wilt met je persoonlijke thema.
En ook wanneer je last hebt van meer frustraties, machteloosheid of je eenzaam voelt dan je zou willen. Als je vastloopt in een situatie en je brein overuren maakt.
Voel je welkom als je verlangd naar gehoord worden en behoefte hebt aan frisse inzichten en ander uitzicht.

Tijdens deze 5daagse gaan we vertragen en allereerst besteden we aandacht aan diep verbinden met jezelf; met wat er in je leeft en hoe je daar mee om kunt gaan op een manier die meer gezond is voor jezelf en je omgeving. Je zult merken, je bent er niet alleen in, we zijn allen op onze eigen manier ervaringsdeskundig in het grote project wat LEVEN heet. En LEVEN komt met zon en schaduw, met zomer en winter. De kunst is om beiden in je te omarmen, zodat je meer van je potentieel kunt leven.

Meer leven in je leven
We geven ruimte aan wat in het moment opkomt en gehoord en gezien wil worden.

Je lichtheid, impulsen, sensitiviteit en kracht
Je oordelende gedachten, weerstand, verdriet, irritatie of frustratie
Je stilte, je verlangens en je woeste stroom
Je kracht, creativiteit, verwondering, blijdschap en het vieren
Door toe te staan dat het er mag zijn, creëer je ruimte in je lichaam en ruimte in je ziel. Daarmee breng je meer delen van jezelf tot leven. Zodat je er uiteindelijk wat makkelijker mee verder kunt of juist iets kan laten gaan.
Aan de hand van dag thema’s gaan we op onderzoek, steeds in het hier en nu. Mogelijke dag thema’s kunnen zijn: Authenticiteit, Vrijheid, Balans of ….
Daarbij gebruiken we technieken uit verbindende communicatie en systeem-dynamieken opstellen. We werken met meditatie, inquiry’s, deelrondes, beweging en vormgeven met creatieve materialen. Alles om zoveel als mogelijk het lichaam voor ons te laten spreken zodat ons hoofd niet de enige wegwijzer zal zijn.
Steeds meer vrij maken van jouw levenslust, daar hoort ook lichtheid, spelen en plezier bij, het is tenslotte zomer!

Programma:
Maandagavond 19.30 – 21.30 uur.
Dinsdag t/m vrijdag 9.30 – 12.00 en 14.00 – 17.00.
Zaterdag 9.30 – 13.30 uur*. Vertrek na de lunch.
*Het programma is flexibel en afgestemd op de deelnemers en het persoonlijke proces. Daarmee samenhangende mogelijke tijdswijzigingen kunnen voorkomen in overleg.

Ervaringen van eerdere deelnemers aan de zomerweek:

“ Dank je wel voor een hele mooie week met inzichten die maken dat mijn levensenergie meer kan gaan stromen. Inzichten die me zelfs helpen om de rode draad te zien door alle gedoe heen… In vertrouwen verder.” ( J. K. 2020 )

Jij bood mij oordeel loze ruimte en dat was precies wat ik nodig had. Jij was er voor ons, ik mocht mij zijn. In combinatie met de aangeboden werkvormen was dat een prachtig aanbod.

Het zelf ervaren van, en mijzelf ook toestaan te zijn in, die oordeel loze ruimte heeft mij als mens en ook als docent blijvend veranderd. Ik ben er een betere docent door geworden.” (Mia 2020)

“De ideale manier om op een intensieve en toch ontspannen manier te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Helmie’s persoonlijkheid, warmte, aandacht, manier van werken en de ambiance hielpen hierbij enorm”. (Peter v. D.)

 

  • Stilts Training en Coaching, Helmie Willems
  • 5 juli 2021 t/m 10 juli 2021
  • Dominicanenklooster, Stadsdam 1,   Huissen, Gelderland, NEDERLAND
  • € 598,00
  • 0610877692
  • stiltstraininggmail.com
  • Week retraites, Leven vanuit je hart, Verbinding

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Stilts Training en Coaching, Helmie Willems (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Stilts Training en Coaching, Helmie Willems
Stilts Training en Coaching, Helmie Willems

Over Stilts Training En Coaching, Helmie Willems

“Tussen wat gezegd wordt en niet bedoeld, en bedoeld wordt en niet gezegd, gaat de meeste liefde verloren …” Kahlil Gibran Begeleiding; Werkend als trainer , bemiddelaar, facilitator en coach: - ben ik in staat om de essentie over te brengen en kaders te scheppen om op maat en spelend te leren. Soms breng ik daarvoor uitdagende situaties in, die het leren prikkelen. Daarnaast draag ik...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Playfulness 2daagse - dans van je innerlijke ikken
7 augustus 2021
Human-ET One Monthly MeetUp
15 juni 2021
ET-Healing Practitioner Programma - Najaar 2021
11 september 2021
ET-Healing Experience (Online)
6 juli 2021
Freedom-Quest - Jouw reis naar vrijheid in CH
1 oktober 2021
<geen>
Stiltewandeling met paarden
1 augustus 2021