Een week zeilend genieten


De voormalige Zuiderzee als je achtertuin? Kom mee en geniet een hele week van dagelijks wisselende uitzichten op deze zwerftocht door het IJsselmeer en Waddenzee gebied

Met de eerste stap bij ons aan boord begint het genieten.
Deze week ligt Tjalkjacht Pelikaan klaar in het pittoreske Enkhuizen. De kok zeilt mee met één doel: jullie verwennen met verrassende maaltijden met lokale ingrediënten! Onze kok zal iedereen verbazen met haar kookkunsten. Heb je zin om zeven dagen lekker uit te waaien en te genieten van wat het IJsselmeer en wadden gebied ons te bieden heeft, actief te zeilen of lekker te luieren Genietend van de omgeving? En je lekker te laten verwennen met heerlijke gerechten aan boord? Of eens voet aan wal te zetten in de gezellige havens op Texel, Terschelling of Vlieland? En tussendoor droogvallen, genieten van de zonsondergang en een nacht voor anker doorbrengen met het weidse uitzicht dat werelderfgoed Waddenzee rijk is. Ga dan mee met deze unieke zeiltocht. Of je nu een ervaren zeiler bent of je wel eens wilt ervaren hoe het er aan toe gaat op een groter zeilschip, de reis is geschikt voor iedereen!

Programma
De reis begint en eindigt in Enkhuizen. Op zaterdag ochtend kun je vanaf 10.00 uur inschepen aan boord van Tjalkjacht Pelikaan in de Buitenhaven van Enkhuizen waar wij je welkom heten. Zaterdag varen we meteen uit naar één van de prachtige havendorpjes die het IJsselmeer rijk is ’s Middags heb je tijd om het dorp wat te verkennen en wellicht ’s avonds nog een kroegje op te zoeken. De volgende dag varen we naar de volgende haven en misschien wel door naar een wadden eiland. Op vrijdagmiddag koersen we weer op Enkhuizen aan. Afhankelijk van wind en getijden zullen tijdens deze tocht twee of misschien wel drie Waddeneilanden bezoeken waar we ook de nacht in de haven doorbrengen. Of misschien vallen we droog ergens midden op het wad…..

Tjalkjacht Pelikaan
Deze prachtige tjalk uit 1904 heeft 1 mast 270 m2 zeiloppervlak en wel 12 slaapplaatsen. Ze is een snelle en vooral comfortabele zeiler van bijna 21 meter lengte. Benedendeks bevinden zich 6 tweepersoons hutten en gemeenschappelijke douche- en toiletgelegenheden. Kortom, een klassiek zeilschip met eigentijds comfort en een kombuis waar de kok tijdens de reis de heerlijkste maaltijden voor je bereid.

De Waddenzee
Het Unesco Werelderfgoed Waddenzee ligt op ons te wachten. De Waddenzee is een uniek natuurgebied, een belangrijk vogelreservaat en een kraamkamer voor vis. De getijden, wind en stroming maken het gebied ook voor zeilers een bijzondere ervaring. We navigeren door de geulen waar bij laag water de zandplaten opduiken en we ongetwijfeld zeehonden zullen zien. We varen langs het vogeleiland Griend, een grote zandplaat die die vroeger nog bewoond was.

Meer info en boeken op : go-out.nl/activiteit/16607/zeil-zwerftocht-van-een-week

 

  • Go-out!
  • 10 september 2022 t/m 16 september 2022
  • Havenweg 1, 1601GA  Enkhuizen, Noord-Holland, NEDERLAND
  • € 675,00
  • 06-55146764
  • buzzgo-out.nl
  • Singles, Activiteiten

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Go-out! (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Go-out!
Go-out!

Over Go-Out!

Go-Out! is een activiteitenclub met veel actieve boeiende mensen. Al meer dan 20 jaar organiseren wij dag- avond- en weekeind uitjes. De meeste deelnemers zijn boven de 40 jaar en hun interesses en activiteiten zijn breed. Gezelligheid, sportief, creatief, spiritueel, natuur, cultureel. Je kunt het allemaal bij ons vinden. De nadruk ligt bij Go-Out! op gezelligheid, samen leuke dingen doen en...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Ademmagie
31 augustus 2022
Open avond met Gratis aura fotografie
31 augustus 2022
Reiki 1e graad
2 september 2022
Massage Cursus
Cursus Ontspanningsmassage
3 september 2022
Spirituele Healing Nimis
Trance Healing - Self Healing
4 september 2022
Ayurvedische Massage
Cursus Ayurvedische Massage
23 september 2022