UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 14-05-2022

Kunst van het leiden en volgen


De kunst van het leiden en volgen,
workshopdag 14 mei 2022 in Nijmegen-Lent

"Dans is als het dagelijks leven; hoe je in het dagelijks leven staat weerspiegeld zich in je dans en andersom".

Deze dag is voor jou als je de leiding wilt nemen of je wilt overgeven aan het volgen. Het is een dag om uit te proberen, te ontdekken wat de kwaliteiten zijn in zowel leiden als volgen en om te ontdekken wat bij jou past. De workshop is zowel bedoeld voor mensen met danservaring maar ook voor mensen die aan het begin van hun “danscarriere” staan. Naar deze workshopdag hoef je niet met een (dans)partner te komen maar het mag wel. De workshop brengt je nieuwe mogelijkheden voor je tango, contactdans, 5 ritmen of ecstatic dance en meer.

Wat meer over de inhoud van de dag
In de meeste paar-dansen heb je een leider en volger, bijvoorbeeld in Argentijnse tango. Daarnaast heb je ook dansvormen, zoals contactimprovisatie, waarbij het leiden en volgen elkaar afwisselen en beide dansers zowel kunnen leiden als volgen. We spreken dan meer over het geven van impulsen en het al dan niet volgen daarvan. Zowel leiden als volgen hebben mooie en tegelijkertijd uitdagende kanten. Deze workshop geeft de mogelijkheid om beide rollen en verschillende manieren van leiden en volgen in dans uit te proberen.

We gebruiken in deze workshop elementen van contactimprovisatie en Argentijnse tango. Hierbij gaat het niet zozeer om het leren van de (dans)techniek maar wel om het (leren) afstemmen, luisteren naar jezelf (en naar de ander) en het communiceren zonder woorden. Ontspanning en je veilig voelen zijn belangrijke voorwaarden om prettig te dansen en te bewegen. Het helpt je minder in je hoofd en meer in je lijf te zijn. We beginnen de dag dan ook met een rustige warming up om in je lijf te komen en je lijf in beweging te brengen. Bij een ontspannen sfeer hoort voor ons ook het (samen) genieten van een heerlijke door ons verzorgde lunch.

Het maximum aantal deelnemers is 12 personen.
Naar deze workshopdag hoef je niet met een (dans)partner te komen maar het mag wel.

Programma zaterdag 14 mei 2022:
10.45 – 11.00 uur ontvangst met koffie en thee en kennismaken
11.00 – 13.00 workshop (inclusief korte pauze)
13.00 – 14.00 lunchpauze (verzorgde vegetarische lunch)
14.00 – 16.00 workshop (inclusief korte pauze)
16.00 – 16.45 vrij uitproberen
16.45 – 17.00 afsluiting dag

Door wie?
De dag wordt gegeven door Martina en Enrique. Voor Martina en Enrique staan de balans in plezier en leren voorop.
- Enrique danst meer dan 11 jaar Argentijnse tango en 14 jaar contactimprovisatie. Daarnaast heeft hij Salsa, Afrikaanse dans en vijfritmen gedanst. Sinds 2012 geeft hij les in zijn eigen studio in Nijmegen en daarnaast op festivals in Nederland en Duitsland. Voor hem zijn de verbinding met de danspartner en de muzikale interpretatie de belangrijkste aspecten van het dansen. Dansen doe je volgens hem niet met je hoofd maar met je lijf. Daarom leert hij jou de dans voelen en ervaren vanuit al je vezels.
- Martina is opgeleid als danstherapeute en dansexpressiedocente. Zij heeft een achtergrond in klassiek ballet, moderne dans en Argentijnse tango. Naast haar liefde voor dans en beweging en het geven van (dans)workshops geeft zij haar liefde voor goed en lekker eten vorm in haar werk als kok.

Wat kost het?
De kosten voor deze workshopdag inclusief (vegetarische) lunch en koffie/thee zijn € 75,00 bij opgave en betaling vóór 30 april 2022. Daarna € 85 p.p.
Voor mensen met een kleine beurs kunnen we een korting van 10 euro p.p. geven.
* Geef je je ook op voor de workshop “spelen met tango” van vrijdagavond 13 mei dan kosten vrijdag en zaterdag samen € 90 /100

Waar?
De workshopdag is in “de Kleine Wiel” Karl Marxstraat 101, 6663 LA Nijmegen-Lent

Opgeven en informatie:
Stuur een mail met je naam en waarin je aangeeft waaraan je wilt meedoen aan enrique@studiotangible.nl of bel met 06-14109948. Als je met een partner komt, vermeld dan ook de naam van de partner in de mail. Je krijgt na opgave een mail met verdere info.

 

  • Anitya, training en advies VOF
  • 14 mei 2022
  • Karl Marxstraat 101, 6663 LA  Nijmegen-Lent, Gelderland, NEDERLAND
  • € 75,00
  • 0614109948
  • enriquestudiotangible.nl
  • Dans, Leiderschap, Workshop of cursus

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Anitya, training en advies VOF (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Anitya, training en advies VOF
Anitya, training en advies VOF

Over Anitya, Training En Advies Vof

Wij zijn Martina en Enrique en wij geven dansworkshops en cursussen rondom contactdans en argentijnse tango. Bij ons leer je jezelf aarden, ontspannen en genieten in verbinding met anderen. Dit doen we met dans (contactdans en tango) maar ook met yoga, massage, en combinaties daarvan

IS DIT IETS VOOR JOU?

Paraview spirituele beurs
Paraview Paranormaalbeurs 28&29 mei. 2022 Nijmegen
28 mei 2022
Kali-ritueel
Kali-ritueel: Verslindster van innerlijke demonen
30 mei 2022
ET-Healing Practitioner Programma - Online
30 mei 2022
Tantra-avond Water
Tantra-avond Verbonden Aanraking 2 - Water
31 mei 2022
<geen>
Stiltewandeling met paarden
5 juni 2022
<geen>
Stiltewandeling met paarden
3 juli 2022