Shibari en tantra: introductie middag


Deze introductie is bedoeld voor mensen die interesse hebben in Shibari en dit een plekje willen geven in hun relatie. Ook is het een eerste kennismaking voor diegenen die zich willen oriënteren en een gevoel willen krijgen bij wat het kan betekenen. Je maakt ook kennis met ons als begeleiders en krijgt alvast een indruk van hoe we de tweedaagse workshop Shibari en tantra in maart/april vormgeven.

Een introductie workshop voor geliefden en gelegenheidsstellen
Locatie: Meerleseweg 8 te Ulicoten
Begeleiding: Steven, Anita en Anina
Ter voorbereiding op de tweedaagse workshop van 4 maart en 1 april
Bijdrage: 50 euro per koppel
Shibari is een verbindende, meditatieve en erotische kunstvorm die gebruik maakt van touwen, die geknoopt worden om verschillende lichaamsdelen. Het komt oorspronkelijk uit Japan en is ontleend aan de krijgskunst Hojōjutsu, waarbij gevangenen werden vastgebonden en zo in bedwang gehouden. Een bijkomend effect van het gebonden worden, was dat de gevangenen in een soort van trance raakten, waardoor ze rustig werden.

In de Shibari kunst ligt het accent op het maken van touwpatronen of bindingen met als doel een esthetisch aantrekkelijke vorm te creëren. In onze workshop richten we ons naast de techniek van het knopen vooral op de verbinding die je maakt door het knopen of geknoopt worden. Shibari gaat over vertrouwen, aandacht en overgave. Het gaat dus vooral om de ervaring en het samen ontdekken en spelen, waarbij het touw een hulpmiddel is.

Hierdoor ontstaat een vorm om te experimenteren met overgave en overname, te onderzoeken wat je grenzen zijn en te ontdekken wat het met jouw lichaam, mind en spirit doet. Het helpt op speelse en prikkelende wijze om meer in je lijf te zijn en nieuwe manieren te ervaren van aanraking. Dit is een mooie brug naar tantra, waarbij je ook uitgedaagd wordt te voelen, te ervaren, open en aanwezig te zijn in het hier-en-nu.

Voor wie?
We richten ons op liefdesstellen (alle genders en samenstellingen) die hun relatie willen verdiepen en op een speelse, sensuele manier willen ontdekken wat mogelijk is. Je hoeft geen ervaring te hebben met tantra of Shibari; wel is het nodig dat je volledig aanwezig bent in je lijf en dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor jouw grenzen en wensen. Een beetje nieuwsgierigheid, lef en speelsheid is fijn!


Programma:
Inloop en kennismaking
Introductie rondje
Shibari in het kort en delen ervaringen
Opbouw en structuur van tweedaagse workshop
Kennismaking touw
Oefenen van enkele knooptechnieken
Demo Shibari
Vragen
Afsluiting

Overige informatie vind je op onze website

 

  • Hartenlust
  • 15 januari 2023
  • Meerleseweg 8, 5113 BL  Ulicoten, Noord-Brabant, NEDERLAND
  • € 50,00
  • 06-10512274
  • welkomnaarhartenlustgenieten.nl
  • Tantra, Relaties, Workshop of cursus

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Hartenlust (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Hartenlust
Hartenlust

Over Hartenlust

Bij Hartenlust kun je terecht met vragen en belemmeringen op het vlak van liefde, intimiteit en seksualiteit. Dat kan zowel individueel als met je partner. Onze werkwijze is ervarings- en lichaamsgericht, met het accent op voelen, aanraking en aanwezig zijn in je lichaam. Meer verbinding met en bewustzijn van je binnenwereld, maakt dat de (intieme) contacten en relaties met anderen soepeler en...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Heavenly Touch
Heavenly Touch - Tantramassagemiddag voor stellen
10 december 2022
Tantra-avond Water
Tantra-avond De God(in) in Jou 2 - Water
13 december 2022
Tantramassage Dag
Kasjmierse Tantramassage dag voor stellen
29 januari 2023
Shibari en tantra: Playful connection
4 maart 2023
Tantra-avond Vuur
Tantra-avond De God(in) in Jou 3 - Vuur
20 december 2022
Magische Reis - truffelceremonie
17 december 2022