UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 16-06-2023

Oase Festival / Retraite in Frankrijk


Oase Festival: De natuur is onze inspiratiebron
16-21 juni 2023

Een retraite met de natuur als inspiratiebron die je helpt een oase van je leven te maken

Soms is het fijn even uit ons gehaaste bestaan te stappen en te bekijken of we misschien andere keuzes willen maken in ons dagelijks leven. Om meer in verbinding te leven en van ons leven een oase te maken.

Gezamenlijk met bijzondere begeleiders, die allemaal de keuze hebben gemaakt hun leven te vereenvoudigen en dichter bij de natuur te leven kijken we naar ons eigen innerlijke tuin deze week. De natuur is onze inspiratiebron en net zoals dat je voor een praktische tuin een plan maakt, gaan we deze week een plan maken voor onze innerlijke tuin. Met nature based healing technieken zoals natuurcoaching, tuinieren, bloesemremedies, mindfulness, maar ook natuurkunst, beweging en muziek kijken we naar binnen. Hoe ziet onze innerlijke tuin er nu uit, waar moeten we hoognodig wieden en wat willen we nog aanplanten, veranderen en op laten bloeien om van ons leven een oase te maken.

Op een ontspannen manier kun je, kennis maken met een andere levensstijl, je hoofd legen, je hart opladen en fijne mensen ontmoeten.

Simply Canvas Farm; De Natuur Heelt
Het Oase Festival is een kleinschalig festival (max. 30 deelnemers) om te herbronnen. Dagelijks kun je deelnemen aan diverse workshops. In je vrije tijd kun je heerlijk relaxen aan het zwembad, wandelen door de heuvels, werken aan een uitdrukking van jouw innerlijke tuin via natuurkunst, of wuiven in de hangmat.

Je bent te gast bij Sandra en Santi. Zij hebben van hun leven een oase gemaakt en wonen op een boerderij van 5 hectare in ZW Frankrijk waar ze samenwerken met de natuur. Simply Canvas Farm wordt ingericht volgens de voedselbos en permacultuur technieken. Sandra en Santi hebben beiden meer dan 30 jaar mindfulness en meditatie ervaring en waren monnik en non in Plum Village. Het klooster van Thich Nhat Hanh. Santi en Sandra koken voor je gedurende het festival, als het even kan met lekkernijen uit de tuin en altijd boordevol groenten, zoveel mogelijk lokaal en biologisch. Santi neem je mee de tuin in en verteld over hoe zij samenleven met de natuur, wat permacultuur is en op welke manier de natuur een helende rol gespeeld heeft in het leven van Sandra en Santi

De Accommodaties
Sandra & Santi hebben een bijzondere plek gecreeerd in ZW Frankrijk. Simply Canvas Farm is een oase van rust en mooie natuur, omgeven door heuvels vol wijnranken en zonnebloemen. Het leven wandelt hier nog wat langzamer. Op 5 hectare staan 6 safaritenten, 3 vakantiehuizen en een tiny house, maar ook een zwembad en wuivende hangmatten. In de stilte hebben de vogels vrij spel, groeien de tomaten extra sappig, hangen de appels in het voedselbos en is het eten boordevol eetbare bloemen. Het leven is hier in samenwerking met de natuur en de uitwisseling is in ontspanning, heling en connectie.

Je kunt tijdens je verblijf kiezen uit diverse accommodaties voor jou alleen of gedeeld voor 2 of voor 4 personen. Kies voor paleiselijke safaritenten (met eigen badkamer dichtbij) en een sterrenhemel in de nacht, of voor een verblijf in een fijn huis. Je kunt ook je eigen tentje meenemen (zie prijzen voor de diverse mogelijkheden).

Oase Festival: the hosts & teachers
Alle begeleiders, hebben de keuze gemaakt hun leven te vereenvoudigen en dichter bij de natuur te leven. Bovendien hebben ze jarenlange ervaring in het begeleiden van groepen en individuele mensen. Elke dag is er een mooi programma waaraan je vrijblijvend deel kunt nemen. Hieronder een overzicht.
Look Hulshoff:
Vindt antwoorden in de natuur
Look Hulshof is natuur coach en dharmaleraar in de traditie van Thich Nhat Hanh, wat betekent dat hij jarenlange ervaring heeft op het gebied van mindfulness en meditatie. Daarnaast heeft hij een diepe universitaire achtergrond in milieutechnologie. Met behulp van mindfulness en natuurcoaching technieken ondersteunt Look je in je proces en helpt je te bevrijden als je ergens bent vastgelopen. Look helpt je te bekijken welke elementen je misschien anders zou willen inrichten in jouw spirituele tuin.

Aranka Vos
Op adem komen
Aranka is een breathwork en trauma release Practitioner (BBTRS). Het diepgaande en helende ademwerk van Aranka helpt je weer op adem te komen binnen het drukke leven van alledag. Als geen ander weet ze een veilige plek te creeren waar iedereen en alle emoties welkom zijn. Maar er is ook ruimte voor Dans, vrolijkheid en lachen. We gaan met Aranka dus ook dansen.

Sandra - Helen met de natuur
De natuur heelt
Sandra maakt bloesemremedies van bloemen en planten. Ze zal vertellen over de helende werking van bloemen en planten, begeleidt meditaties en het maken van jullie oase plan. Daarnaast maken we gezamenlijk een levensgrote natuurmandala onder haar begeleiding.

Martijn "De Voedselboss" Aalbrecht
Oogst uit de natuur
Leer tuinieren zodat je weet wat je wilt planten en oogsten in je dagelijks leven
Martijn Aalbrecht staat ook wel bekend als De Voedselboss. Hij heeft één van de oudste voedselbossen in Nederland en is een deskundige met encyclopedische kennis van eetbare planten en bomen. Als geen ander weet hij een tuin van overvloed te creëren waarin je oogst op velerlei gebied, niet alleen voedsel, maar ook nieuwe inzichten en een gezonde levensstijl.

Marja Kester
Wandelen in de natuur
Marja heeft een geweldige achtergrond en levenservaring en is onder andere wandel en life coach. Met haar kun je een gesprek aan gaan om iets dieper op een onderwerp in te gaan, of ga wandelen door de velden met Marja als je behoefte hebt aan een luisterend oor.

Programma
Op vrijdag 16 juni kun je gedurende de dag aankomen en je installeren. Om 17.30 is er een kennismaking met de begeleiders, zij vertellen iets meer over de workshops die ze gaan begeleiden. Daarna eten we met zijn allen aan lange tafels met mooi uitzicht. Om 20.30 beginnen we met de eerste ontspannende workshop om de reisdag van je af te schudden en ontspannen je bed in te duiken. Zondag, maandag, dinsdag en woensdag ziet het programma er ongeveer als volgt uit:

07.30-08.30 Rustig begin van de dag met yoga of een stilte wandeling
08.30-09.30 Ontbijt
10.00-12.00 afwisselende workshops o.g.v. natuurcoaching, tuinieren, groepsdelen (wisselt met de dag)
12.30-14.00 lunch
14.00-15.30 ruimte voor 1 op 1 sessies
15.30-17.30 afwisselende workshops afwisselende workshops o.g.v. natuurcoaching, tuinieren, groepsdelen, werken aan je plan voor je oase (wisselt met de dag)
19.00-20.00 Diner
20.30-21.30 kampvuur of een avondprogramma
Op woensdag ruimen we gezamenlijk op en maken we schoon. Je kunt afreizen of nog twee nachten langer blijven om vakantie te houden, de omgeving te verkennen of lekker aan het zwembad te liggen. De extra dagen na het festival zijn alleen incl. ontbijt. Om de omgeving te verkennen heb je een auto nodig. Of we kunnen transfers regelen tegen een gereduceerd tarief.

Prijzen
Inclusief workshops, volpension, verblijf van 16-21 juni. Exclusief extra coaching, je reis naar Simply Canvas Farm.

•Breng je eigen tentje (gedeelde badkamer) €695 p.p.
•Tiny House voor 2 personen €850 p.p.
•Safaritent voor 2 personen €895 p.p.
•Safaritenten voor 4 personen €795 p.p.
•1-persoons kamer in een huis €950
•Huis voor een stel €950 p.p.
•Extra nachten €70 p.p. incl. ontbijt
De workshopdagen zitten boordevol keuze. Je kunt eventueel nog een nachtje extra verblijven tot en met max donderdag 22 juni.Zo kun je al je ervaringen rustig integreren, aan het zwembad liggen of een mooi dorpje in de omgeving bezoeken (je hebt hiervoor een auto nodig, we zijn landelijk gelegen, er is geen openbaar vervoer).Extra nachten zijn incl. ontbijt excl. lunch en diner.

Email ons voor meer info: hello@simplycanvasfarm.com of reserveer via de website www.simplycanvasfarm.com

 

  • Simply Canvas Farm
  • 16 juni 2023 t/m 21 juni 2023
  • 748 Chemin Du Charrier, 47120  Saint Jean De Duras, FRANKRIJK
  • € 795,00
  • hellosimplycanvasfarm.com
  • Reizen en vakanties, Festival, Retraite

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Simply Canvas Farm (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Simply Canvas Farm
Simply Canvas Farm

Over Simply Canvas Farm

Simply Canvas Farm Let Nature Nurture You Hebben jullie ook zo'n zin om even weg van alles te zijn? Welkom bij Simply Canvas Farm. Een kleinschalige maar ruime bestemming. We zijn heerlijk rustig gelegen op het randje van de Dordogne vol zonnebloemen, wijngaarden en uitzicht. Je kunt bij ons genieten van diverse retraites en workshops die georganiseerd worden op het gebied van dans,...