UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 23-06-2023

Voedselboscursus op Maat in Frankrijk


Voedselboscursus op Maat
23-28 juni 2023 Cursus voedselbossen op maat voor beginners en gevorderden. Er zijn nog een paar plekjes!

Met een team van ervaren natuurliefhebbers: De Voedselboss, Martijn Aalbrecht, wijze tuinvrouw Olga Kroeze van de Warmoezerij en Sandra en Santi van permacultuurplek Simply Canvas Farm

Deze cursus wordt speciaal op maat gemaakt en is zowel voor beginners, semi-gevorderden en gevorderden. Doordat er een team van ervaren mensen voor je klaarstaat zullen we soms gezamenlijk met de hele groep op pad gaan en projecten in het land bekijken en bespreken. Maar soms geven we separaat les of gaan dieper op een onderwerp in speciaal van toepassing voor gevorderden of beginners..

De cursus is daarom voor iedereen die al gestart is met een voedselbos en/of al praktijkervaring heeft of voor mensen die een basis theoretische kennis hebben en voor beginners.

Voor beginnende voedelsbosenthousiastelingen kijken we naar ontwerpprincipes, zoals (micro)klimaat, bodem, fases en ontwikkeling, plantkeuze, etc. Je gaat werken aan het ontwerp voor je eigen plek. Heb je nog geen eigen plek dan ben je na de cursus in staat om een eigen ontwerp te maken.

Voor degenen die al een voedselbos hebben of praktijk ervaring hebben gaan we met elkaar de diepte in over belangrijke onderwerpen zoals beheer van je bos, successie en vervolgaanplant. Er is veel ruimte om met anderen te sparren en informatie uit te wisselen. Ook zullen we de doorontwikkeling van je voedselbos bespreken.

We besteden ook aandacht aan het preserveren en conserveren van voedsel en je leert over verschillende technieken van drogen, inmaken, fermenteren en steriliseren. Wat zijn de beste droogtechnieken en machines en welke potjes zijn een must om te hebben. Natuurlijk gaan we ook proeven en je zal zeker nieuwe ideeen opdoen.

Gezamenlijk met alle deelnemers zullen we veel informatie uitwisselen rondom het kampvuur en we gaan uitgebreid de diverse voedselbosprojecten bekijken die op Simply Canvas Farm zijn aangelegd. We bespreken successen maar juist ook waar het mis is gegaan en wat we geleerd hebben gedurende de jaren van experimenteren. We zoomen in op nieuwe planten soorten en variëteiten die de laatste jaren op de markt zijn gekomen en de beste en/of de meest belovende soorten.

Er is tijd voor discussies rondom het kampvuur met gelijkgestemden, de tuin in te gaan om te plukken, je theoretische kennis te vergroten, je plantenkennis te laten ontploffen, je inspiratie te laten sprankelen, te genieten van heerlijk eten uit de tuin, fijne mensen te ontmoeten en ook even weg te zijn van alles. Bovenal:

Aan het einde van deze cursus heb je een gericht plan hoe jouw voedselbos te ontwikkelen of verder te ontwikkelen.

Praktisch zaaigoed
Prijs en datum

23-28 juni bij Simply Canvas Farm, Bonac, 47120 Saint Jean de Duras

Kosten wanneer je je eigen tentje meeneemt €595. Kosten €695 in een safaritent, €750 in een huis inclusief cursus, verblijf bij Simply Canvas Farm in een tweepersoons accommodatie. Er is €150 toeslag voor een 1-persoonsaccommodatie) in een luxe safaritent of vakantiehuis. Exclusief je reis naar Simply Canvas Farm, dat kan per trein, auto of vliegen kan met Transavia vanaf Rotterdam naar Bergerac, waar we je op komen halen.

Extra nachten €70 inclusief ontbijt (excl. Lunch en diner, zelf te verzorgen na de cursus)

Voor meer informatie: Reserveer je plek via onze website of email naar:

Martijn: devoedselboss@gmail.com

Sandra & Santi: hello@simplycanvasfarm.com

Trainer: Martijn - de Voedselboss - Aalbrecht
Martijn is in Nederland één van de pioniers op het gebied van voedselbossen. Sinds 2011 heeft hij zijn eigen voedselbos ontwikkeld. De laatste jaren helpt hij veel mensen bij de realisatie van hun eigen voedselbos via cursussen, ontwerpen en persoonlijke begeleiding. Hij heeft een encyclopedische kennis op het gebied van voedselbossen en plantensoorten. Hij verzorgt de theorie, maar neemt je ook het veld mee in om vele voedselbos en permacultuurprojecten in levende lijve te zien. Plus hij helpt je met de vervolgstappen van je voedselbos.

Mogelijk ken je hem via zijn filmpjes op YouTube. Klik hier voor de website van De Voedselboss.

Wijze tuinvrouw: Olga
Ik stel Olga graag voor als wijze tuinvrouw met een enorme hoeveelheid jaren ervaring in (biologische) tuinbouw, weet ze bijna overal veel van. Ze beheert landgoedmoestuin De Warmoezerij en geeft sturing aan 20 vrijwilligers. Bij ons komt ze je alles vertellen over inmaken, drogen, conserveren, steriliseren en meer. Ze laat je plukken, proeven en doen op een aanstekelijke wijze.

De hosts Sandra & Santi
Sandra en Santi wonen sinds 2008 op hun permacultuur boerderij Simply Canvas Farm in Frankrijk. Hun 5 hectare land wordt ingericht volgens de permacultuurprincipes. Je treft een grote diversiteit aan demonstratieprojecten op het gebied van watermanagement, voedselbos en permacultuurtechnieken. Santi neemt je mee het land door en verteld je over de voedselbosprojecten, de successen, maar ook wat niet werkte. Sandra trakteert je op geweldige maaltijden met zoveel mogelijk lekkere dingen uit de tuin. Ze maken tevens bloesemremedies van eigen land. Er worden cursussen gehouden op natuur en wellness gebied en vakantiegasten kunnen in de zomer een fijne tijd in de natuur rondbrengen.

Aarzel niet te emailen als je vragen hebt.

We zien je graag bij de Voedselboscursus op Maat.

 

  • Simply Canvas Farm
  • 23 juni 2023 t/m 28 juni 2023
  • 748 Chemin Du Charrier, 47120  Saint Jean De Duras, FRANKRIJK
  • € 695,00
  • hellosimplycanvasfarm.com
  • Reizen en vakanties, Duurzaamheid, Workshop of cursus

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Simply Canvas Farm (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Simply Canvas Farm
Simply Canvas Farm

Over Simply Canvas Farm

Simply Canvas Farm Let Nature Nurture You Hebben jullie ook zo'n zin om even weg van alles te zijn? Welkom bij Simply Canvas Farm. Een kleinschalige maar ruime bestemming. We zijn heerlijk rustig gelegen op het randje van de Dordogne vol zonnebloemen, wijngaarden en uitzicht. Je kunt bij ons genieten van diverse retraites en workshops die georganiseerd worden op het gebied van dans,...