UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 11-06-2024

6-daagse ayurvedische detox


Een week om jezelf te koesteren, om jouw fysieke, emotionele en energetische welzijn centraal te stellen

Een week met heerlijke biologische ayurvedische detox maaltijden, chi kung & yoga, ayurvedische detox behandeling, meditatie, mantra zingen, veel rust en veel natuur!

Wat gunnen we jou, mooi mens?
Een detox-retraite in een spirituele omgeving, omringd door de schoonheid van de natuur, belooft een verjongende en verfrissende ervaring te worden. Valerie, Marita, Alena en degenen die ons ondersteunen, zullen in deze 6 dagen met liefde, zorg en toewijding voor een fijne detox-retraite zorgen. Dit alles vanuit de holistische visie van Ayurveda.

Voor wie? Ontgiften is voor iedereen weldadig. Je bent welkom!
Je bent welkom als je je gezond voelt en graag jezelf en je gezondheid aandacht wilt geven door preventief te ontgiften. Je bent ook van harte welkom als je gezondheidsklachten hebt die je op een natuurlijke en holistische manier wil oplossen of verminderen met een detox voedingspatroon, behandelingen, lichaams- bewustzijns- en energetisch werk.

Wat nog meer?
Tijdens de 6-daagse retraite hebben we een dagelijkse detox-routine. Deze routine zal jou nieuwe inzichten, praktische tools en gewoontes geven, die je na de retraite makkelijk in je leven kunt integreren. Chi kung oefeningen (Taoïstische yoga) die je tijdens je werkdag bijvoorbeeld heel makkelijk tussendoor kan doen of eenvoudige detox recepten die je meekrijgt zullen daar zeker aan bijdragen.

Jezelf terugtrekken
In de middag zijn er geen geplande activiteiten. Er is genoeg tijd om momenten van bezinning te hebben, om te gronden, te wandelen of iets voor jezelf te doen. Deze momenten zullen de retraite des te waardevoller maken, omdat het jou de ruimte geeft om dichtbij jezelf (of dichter bij) te komen en eventuele innerlijke processen aan te gaan.
Het evenwicht tussen ayurvedische detox maaltijden, actieve detox-activiteiten en rustgevende, verstillende momenten ga je als gunstig ervaren voor jouw algehele detox proces.

Het 6-daagse-detox programma
In de middag is er geen vaste activiteit zodat je de ruimte hebt om te rusten, in het bos te wandelen, in het meer te zwemmen…. om te doen wat fijn voor je voelt.

- Een dagelijks Ayurvedisch detox-ochtendritueel warm water drinken, mondverzorging met oilpulling en tongschrapen)
- Dagelijks detoxen met het beoefenen van Chi Kung, Yoga en ademhalingsoefeningen in de ochtend
- Biologische Ayurvedische detox-maaltijden
- Dagelijkse meditatie & mantra’s zingen en en als je de kriebels voelt, misschien wel ook te dansen in de avond. Speel je een muziekinstrument?
Leuk! neem het dan mee om samen te spelen.
- Een Ayurvedische detox- massage of behandeling
- Een workshop ‘Leren gronden’
- Een workshop ‘Emotioneel detoxen’

Feestelijke muziekavond met Erik Huele
Op vrijdag hebben wij een speciale feestelijke muziekavond met Erik Huele als gast.
Erik is initiator van Soul Singing & Dancing. Hij is zanger, musicus (piano, gitaar en nog meer) en improvisator. Hij verzorgt al jaren met andere zang en dansliefhebbers ‘Soul Singing & Dancing’ retraites. Hij is tevens Chi kung docent. Wij verheugen ons op deze avond met hem, op het openen van onze harten in het samen laten klinken van onze stemmen (en misschien ook dansen als het goed voelt).

Voorbereiding op de retraite
Voorafgaand aan de retraite zijn er twee workshops die fysiek of online te volgen zijn en die over de Ayurvedische voedingsleer gaan, de verschillende vormen van afvalstoffen (fysieke en emotionele afvalstoffen) en hoe deze kunnen worden opgeruimd. De workshops worden opgenomen voor degenen die zich later inschrijven of op de dag van de workshop niet kunnen meedoen.

Data en locatie van de workshops
Zaterdag 18 en zondag 25 mei, 11.00 – 13.00 uur
Locatie adres: Verdronkenoord 53, Alkmaar

Persoonlijk Ayurvedisch voedings- en leefstijlconsult
Het is mogelijk om met Valerie voorafgaand aan de retraite een consult te plannen, zodat je thuis kan beginnen met het aanpassen van jouw eetgewoontes en tevens op jouw eigen tempo kan beginnen met ontgiften.
Ook kun je na de retraite een afspraak maken voor verdere begeleiding en ondersteuning op de langere termijn. Zo kun je streven naar blijvende veranderingen in levensstijl en welzijn.
De kosten voor deze consulten vallen buiten de kosten van de 6-daagse-retraite.

Locatie van de Retraite
Adres: De Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, Uffelte (uelenspieghel.nl)

Wat zeggen de bewoners van de Uelenspieghel:
“De Uelenspieghel is een oude karakteristieke Saksische boerderij in Uffelte (Drenthe) met een eigen kampeerterrein, prachtige oude bomen, een moestuin en veel meer.
Het is ook een bruisende, scheppende ontmoetingsplek waar creatie centraal staat in de vorm van evenementen, ambachten, ceremonies, spiritualiteit, koken, muziek, dans en andere uitingen van (beeldende)kunst.
Het is een plek die toont hoe mooi en waardevol de wereld is en kan zijn wanneer er harmonie en samenwerking is tussen mens, dier en natuur.”

Verblijf / overnachting
Tijdens de retraite kun je slapen in een 1- of in een 2-persoonskamer, een pipowagen, een caravan of in je eigen tent of kampeerauto.-
- De slaapkamers zijn erg fijn en rustig.
- De twee pipowagens zijn op het terrein, tussen de bomen en zijn geschikt voor één persoon of voor een stel. Ze zijn knus, mooi en lief ingericht.
- De twee Caravans staan op het terrein, tussen de bomen en zijn geschikt voor één persoon of voor een stel.

Er zijn is geen privé-sanitair. De douches en toiletten zijn basic en gemeenschappelijk.

Data retraite: dinsdag 11 t/m zondag 16 juni
Inlooptijd : dinsdag vanaf 13.00 u. Er is een kopje soepje voor je klaar.
Start : 15.00 u
Afsluiting : zondag om 11.00 u na het ochtendritueel en ontbijt.

De prijzen zijn all-in, vanaf € 915,-. Ze zijn dus inclusief:
- 5 overnachtingen op basis van volpension
- Alle biologische maaltijden en dranken (onbeperkt) .
- Alle workshops en alle activiteiten.
- Een detox-massage of andere behandeling.

Extra’s:
Persoonlijke consult en extra behandeling. en consulten van de praktijk. Deze worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Prijzen all in, met verblijfsopties:
€ 915,- kamperen in eigen tent
€ 950,- verblijven in je eigen kampeerauto (incl. elektra)
€ 995,- in een tweepersoonskamer
€ 1195,- in eenpersoonskamer, pipowagen of caravaan

Betalen in enkele termijnen mogelijk.

Informatie & aanmelding:
Bij Valerie: ayurvedapraktijkarjuna@gmail.com, telefonisch of met Whattsapp/ Signal/ Telegraam T 06 29 42 14 92.


Het team. Wie zijn wij?
Valerie is Ayurvedisch therapeut en werkt in eigen praktijk ‘Ayurveda praktijk Arjuna’ in Alkmaar. Ze geeft ayurvedische voedings- en leefstijl adviezen, behandelingen en Pancha karma met een Ayurvedische arts. Zij is tevens een danser in hart en nieren.
Tijdens deze retraite geeft zij Chi Kung, massages en de workshops over 'Het ontstaan en opruimen van afvalstoffen', ‘Gronden’ en ‘Emotioneel detoxen’.

Marita is Ayurvedische masseuse. Als groot liefhebber van de Indiase cultuur brengt zij jaarlijks een aantal maanden in India door. Zij is ook een liefhebber van mantrazingen . Tijdens deze retraite geeft ze massages en verzorgt ze de meditatie- en mantra zangavonden.

Alena is ayurvedische kokkin en voedingsconsulent. Zij geeft in haar eigen onderneming ‘Ik natuurlijk’ Ayurvedische kookworkshops. Tijdens de retraite gaat ze heerlijke detox maaltijden bereiden en haar recepten met deelnemers delen.

 

  • Ayurveda praktijk Arjuna
  • 11 juni 2024 t/m 16 juni 2024
  • Winkelsteeg 5, 7975 PV  Uffelte, Drenthe, NEDERLAND
  • € 915,00
  • 06 29421492
  • ayurvedapraktijkarjunagmail.com
  • Ayurveda, Detox, Qi gong&tai chi tao

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Ayurveda praktijk Arjuna (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Ayurveda praktijk Arjuna
Ayurveda praktijk Arjuna

Over Ayurveda Praktijk Arjuna

IS DIT IETS VOOR JOU?

Kyoto Opstellingen 2-daagse
22 juni 2024
tantra retraite
4-daagse Maha Kundalini Tantra Koppel-retraite
11 juli 2024
Zomerweken VakantieAnders
Zomerweken
13 juli 2024
Massage zomer week
13 juli 2024
Massage zomercursus
10 augustus 2024
Spirit Dance
28 juni 2024