UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 16-07-2024

Let's Connect Offline: Digital Detoxvakantie in FR


Let's Connect Offline: Digital Detox Vakantie in Frankrijk voor jou alleen of samen met je partner

Daar waar het kampvuur knappert, de hangmatten zachtjes wuiven, het eten lekker is en de rust alleen verstoord wordt door vogels. Dáár kun je pas echt fantastisch ontkoppelen van je telefoon en andere digitale afleidingen. Kom Digital Detoxen bij Simply Canvas Farm in Zuidwest Frankrijk.

Zit jouw hoofd ook vol met te veel informatie die er eigenlijk niet toe doet? Blijf je te lang hangen in eindeloos scrollen voor het slapen gaan? Moet je tijd voor jezelf inplannen in een toch al overvolle agenda?

Het is tijd om je telefoon in te leveren, met je voeten in het gras te gaan staan en een paar dagen door te brengen zonder plannen, zonder moeten. Maak je hoofd leeg en laad je weer op met een digital detox vakantie.

Eindelijk eens dat boek uitlezen
We begrijpen het wel, het is een snelweg met racende informatie, werkstress en privé afspraken die we elke dag inrijden. Lijkt het je niet heerlijk om uit te voegen op een landweggetje? Te vertragen tot een slakkegang en schermloos je dag in te wandelen zonder to-do-lijst en agenda? Dat kan bij ons op het Franse platteland, midden in de natuur.

Ontprikkelen
Samen met Het Leesweekend organiseren we de eerste internationale editie om vijf dagen offline te gaan, op onze permacultuurboerderij in Frankrijk. Er is geen dagplanning, je hoeft niks te organiseren of ergens op tijd te zijn. Doe waar je zin in hebt, of doe niks, het is aan jou. Het enige doel is wat af te remmen en je hoofd te legen.

Het programma van geen programma
We regelen het offline zijn voor je, de maaltijden en een prachtige locatie, en dat allemaal zonder programma. Juist omdat het dagelijks leven al zo uitgestippeld wordt en de dagen volgepland zijn, kun je bij ons doen wat je wilt. Leef in het moment.

Zo kun je eindelijk eens dat boek uitlezen in een hangmat, beginnen aan een boek schrijven, siësta houden aan het zwembad, en sterren kijken bij het kampvuur. Je kunt afzakken naar een vertraagd dorpje uit de 12e eeuw op marktdag, waar de oudjes de roddels van de afgelopen week doornemen en verse croissantjes eten in het café of wijnproeven bij een lokale wijnboer.

Er is genoeg te doen
Zo zonder programma zul je zien dat de creativiteit al snel begint te stromen en dat er zomaar iets leuks ontstaat. Schuif aan voor een spontane meditatie in de ochtend, knuffel met het varken Maya of wie weet biedt één van de andere gasten wel een yogales aan.

Je kunt ook gaan zwemmen in de rivier of Bergerac bezoeken. Dan heb je wel vervoer nodig, maar ook dat komt meestal allemaal goed. Kom zelf met de auto, rijd met één van de medegasten mee, of boek via ons voordelig een transfer. Laat het aan het toeval over en aan dat waar je zin in hebt op die dag.

De kracht van Digital Detoxen in de natuur
Overmatig schermgebruik heeft een negatieve impact op onze geestelijke en fysieke gezondheid. Ons concentratievermogen raakt aangetast, maar ook slaapproblemen, oogklachten en stress kunnen voorkomen. Tijd doorbrengen in de natuur verheldert onze geest - je hoofd wordt leger en er is vaak meer gevoel van verbondenheid. Ontprikkelen, vertragen en afremmen is dus goed voor de gezondheid.

Telefoonbeleid: Niet gestrest raken hoor
Op deze digital detox vakantie lever je je telefoon in. Word je nu lichtelijk gestrest van vijf dagen zonder telefoon en computer? Dat is natuurlijk niet te bedoeling. We begrijpen het wel, af en toe even de stem van je kinderen en partner horen, of als zelfstandig ondernemer toch even een half uurtje mails beantwoorden. Dat kan. We maken er een speciale plek voor waar de wifi een uurtje per dag aangaat. Of beter nog, neem je partner gewoon mee.

Je verblijf op Simply Canvas Farm
Op Simply Canvas Farm staat de natuur centraal. Er wordt getuinierd volgens de voedselbos en permacultuurprincipes. Sandra en Santi verstaan de kunst van Digital Detoxen. Zij leefden beiden als monnik en non in een Boeddhistisch Klooster voor jaren, helemaal scherm vrij ????. Op hun boerderij in Zuidwest Frankrijk komen veel inspirerende begeleiders voor retraites, zijn er tienervakanties en nu ook Digital Detox weken. Je slaapt in zes geweldig ingerichte safaritenten met eigen badkamer of in één van de drie huizen. Of je kan je eigen tentje meenemen.

Voor heerlijk eten wordt natuurlijk gezorgd
Natuurlijk zijn deze vijf dagen all-in en word je drie maal per dag getrakteerd op heerlijke maaltijden. Sandra en Santi staan bekend om hun kookkunsten met veel eetbare bloemen, lokale en biologische groenten en producten uit de eigen pluktuin. We koken vegetarisch gedurende je verblijf.

Prijzen en Praktische informatie Digital Detox Vakantie
Data:
Juni Digital Detox Vakantie: maandag 17 juni tot zaterdag 22 juni (5 nachten, 4 dagen). Aankomstdag maandag na 16.00 uur, vertrek zaterdag na het ontbijt.

Juli Digital Detox Vakantie: Dinsdag 16 juli tot en met zondag 21 juli (5 nachten, 4 dagen). Aankomstdag dinsdag na 16.00 uur, vertrek zaterdag na het ontbijt.

Accommodaties en prijzen:
In een tweepersoons gedeelde safaritent: €695
In een éénpersoons kamer in een huis: €770 (je deelt het huis met iemand anders, die ook zijn eigen kamer heeft. De badkamer deel je met dezelfde persoon).
Als stel met zijn tweeën in een eigen huis €770 per persoon.
In een één persoons safaritent: €870.
Breng je eigen tentje of camper: €570.
Je kunt extra nachten bijboeken à €70 per nacht of €30 in je eigen tentje, dit is inclusief ontbijt.

 

  • Simply Canvas Farm
  • 16 juli 2024 t/m 21 juli 2024
  • 748 Chemin Du Charrier, 47120  Saint Jean De Duras, FRANKRIJK
  • € 695,00
  • +33681768594
  • hellosimplycanvasfarm.com
  • Leven vanuit je hart

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Simply Canvas Farm (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Simply Canvas Farm
Simply Canvas Farm

Over Simply Canvas Farm

Simply Canvas Farm Let Nature Nurture You Een mooi retraite centrum op het randje van de Dordogne in ZW Frankrijk waar je ontspanning kunt vinden of iets nieuws kunt leren via de workshops en retraites die we op onze plek organiseren. Een plek om te herbronnen De omgeving van Simply Canvas Farm is vol zonnebloemen, wijngaarden en uitzicht. Je kunt bij ons genieten van diverse retraites en...