•  speciale aanbieding!

Workshop Weer Bewegen als een Kind met Trager®


Speciale aanbieding

De €70 is een gereduceerde prijs (normaal is de bijdrage €85 p.d.)

 

Ontspannen en Meditatief Bewegen met de Trager® Approach.
Door Ed Bodewes (Trager intro workshop leider en Rebalancer) en assistent Marianne Bakker (Dru yoga docent), beide met jarenlange ervaring in lichaamswerk.

Deze dag is vooral gericht op ontspanning en vrijheid in nek, schouders, onderrug en bekken
Je laat stress en vastgehouden patronen gemakkelijker los.

Accreditatie door de VNT en de KTNO koepel (VBAG | LVNG | NVST | CAT) als nascholing
De workshop is voor iedereen, met en zonder klachten én voor ervaren behandelaars en therapeuten, die dit lichaamswerk willen integreren in hun werk. De dag is geaccrediteerd als nascholing voor leden van de VNT en de KTNO koepel (NVST, VBAG, CAT en LVNG). En geldt ook als 1 van 2 verplichte onderdelen voor toelating tot de Trager opleiding; het andere onderdeel is een individuele sessie.

Deze activiteit wordt ook op verzoek gegeven.

Informatie via www.bodymindrebalancing.info/trager-workshops
Inschrijven: stuur een e-mail naar info@transpersoonlijk.net (t.a.v. Piet van Gijssel)

Meer introductie workshops in 2020:
* Trager retraite op Ecolonie in de Vogezen: van 26-31 juli 2020. Informatie / inschrijving via www.ecolonie.eu/nl/activiteiten/zomerprogramma/meditatief-bewegen-met-de-trager-approach
​* Vanaf 5 februari 2020: Bewustwording door Bewegen ontspanningslessen ("Mentastics"); doorgaande groep op woensdagen 17:15-18:30 uur; komen proeven is mogelijk. Inschrijving: www.bodymindrebalancing.info/schrijf-je-in

-----------------------------------------------------------------------

De Amerikaanse arts Milton Trager heeft in de vorige eeuw een bewegingsleer ontwikkeld voor de integratie van lichaam en geest. Zijn methode bevrijdt oude patronen, zowel lichamelijk als geestelijk, en bevordert diepe ontspanning, balans en fysieke mobiliteit.

De Trager Approach gaat er van uit dat het lichaam van nature een sierlijk en vitaal systeem is. Door ongunstige ervaringen als stress, trauma, repetitieve handelingen, verkeerde lichaamshouding, ziekte en tegenslagen, wordt het lichaam stijver en beperkter.

De souplesse en het gemak van bewegen kan worden opgeroepen of opnieuw worden geleerd door aanraking, zachte bewegingen en strekkingen – met een innerlijke houding van stilte en verwondering. Het onderbewuste, dat onze bewegingen aanstuurt, pikt het gevoel van meer vrijheid, zachtheid of gemak snel op. De nieuwe gevoelservaringen overschrijven de oude beperkende patronen.

Deze dag maak je kennis met deze benadering. We doen individueel lichaamswerk, door Milton Trager Mentastics® (mental gymnastics) genoemd, op een matje, een stoel en in de ruimte. Vervolgens werken we met elkaar op en naast een massagetafel.

We geven je handvatten om thuis je ervaringen en inzichten van deze deze dag weer op te roepen en te integreren in je dagelijkse bezigheden.

Enkele reacties van deelnemers na eerdere workshops:

• “Ik voel nog steeds de echo van het vloeiend vanuit mezelf bewegen, het onbevangen bewegen als een kind; als musicus gebruik ik het in mijn pianospel”
• “Ik ben geraakt door de eenvoud van deze methode, door het verleggen van mijn aandacht naar verwondering, valt veel zwaarte en moeite gewoon weg, waardoor ik me veel gemakkelijker voortbeweeg”
• “Mijn levenshouding om mee te gaan met de stroom van het leven heeft met de Trager-tools een fysieke verankering gekregen”
• “Door heel fysiek te voelen welke beweging prettig voelt, lossen mijn mentale blokkades op.”
• “Ik ervaar Trager als een methode om mijn lichaam te ontspannen en weer in een natuurlijk ritme te komen. Door te luisteren naar het ritme van mijn lichaam kom ik er veel meer mee in contact.”
• “Wat ik vooral ervaren heb is dat ik méér kan bereiken door minder te doen.”
• “Ik zit meer in mijn lichaam, er is meer balans tussen denken en lichaam. Wat mij aanspreekt is het uitgaan van mogelijkheden, het “verfrissen” van bewegingen, het simpel “om patronen heen wandelen”, de fijne, kinderlijke speelsheid, het volkomen natuurlijke, de mildheid; de uitnodigende, “luisterende” houding naar de ander; het niets moeten veranderen; zowel gever als ontvanger komen in balans, moeiteloos.”
• “De vragen in Mentastics zijn onuitputtelijk en zetten me op een ander spoor. B.v. als mijn nek vastzit kan ik mezelf vragen “wat is soepeler… of zachter of…?” In mijn werk heb ik al meermalen mezelf kunnen resetten tot meer luchtigheid en vrolijkheid. Fijn!”
• “Ed zorgt door zijn aanwezigheid voor een ontspannen sfeer, zijn kennis en kundigheid deelt hij op een natuurlijke, open manier.”

 

  • Praktijk Rebalancing® en Trager® Ed Bodewes Groningen
  • 21 maart 2020
  • Stokmeesterlaan 3, 8014GM  Zwolle, Overijssel, NEDERLAND
  • € 70,00
  • +31618347644
  • inforebalancing-lichaamswerk.nl
  • Mindfulness, Alt. geneeswijzen, Zelfonderzoek

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Praktijk Rebalancing® en Trager® Ed Bodewes Groningen (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Praktijk Rebalancing® en Trager® Ed Bodewes Groningen
Praktijk Rebalancing® en Trager® Ed Bodewes Groningen

Over Praktijk Rebalancing® En Trager® Ed Bodewes Groningen

Lichaamswerk, massage, beweging, bewustwording. Aangesloten bij het Platform Rebalancing® Nederland en de Vereniging Trager® Approach Nederland / Trager® International. * individuele sessies lichaamswerk, massage en focussen * massagecursussen; workshops massage, Rebalancing (mindfulness in lichaamswerk), ontspannen en meditatief bewegen (Trager Approach en Mentastics lessen) * op...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Overijssel Mindfulness
Mindfulness weekend in Overijssel...maar dan ander
28 februari 2020
<geen>
Spiritueel Wakker! - stappen naar verlichting
23 februari 2020
<geen>
Spiritueel Wakker! - stappen naar verlichting
29 maart 2020
<geen>
Overgang naar het licht (2 daagse cursus)
19 april 2020
Individuele Retraite
23 februari 2020
Meerhanden Massage - zaterdag 14 maart 2020
14 maart 2020