UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 17-05-2019
  •  speciale aanbieding!

Open Lezing - Zien Vanuit Je Hart op 17 mei


Speciale aanbieding

Na de lezing: €15,- korting bij deelname aan de eerstvolgende workshopdag Zien Vanuit Je Hart. Dan is het €120,- ipv €135,-

 

Jouw kennismaking met Miksang Contemplatieve Fotografie

Ontdek de magie van alledaagse schoonheid, deze is is altijd beschikbaar.
In deze contemplatieve benadering van fotografie onderzoeken we hoe we met een onbevangen blik, wakkere ogen en open hart verbinding kunnen ervaren met de levendige momenten van alledaagse schoonheid. Elk moment, precies waar we zijn, in het hier en nu.

Wij hebben inherent de mogelijkheid van helder zien, hier worden we mee geboren.
Toch zien we de schoonheid in het alledaagse heel vaak niet. Hoe kan dat?

Het is mogelijk om onszelf creatief en poëtisch uit te drukken zonder een statement, zonder een verhaal te willen vertellen, vrij van uitleg, vrij van een egocentrisch perspectief. De camera hier is een medium middel om een moment van levendige pure visuele waarneming fotografisch uit te drukken. Oprecht, vreugdevol & vrij!

MIKSANG is een Tibetaans woord wat zich laat vertalen als 'Goed Oog'.
'Goed' hier betekent dat alles inherente fundamentele goedheid heeft, en hierin ligt de schoonheid van de alledaagse wereld besloten.
'Oog', gaat over dat we met een wakkere blik en opmerkzaamheid de levendigheid en directheid van momenten van fundamentele goedheid ervaren en zo ontdekken we alledaagse schoonheid.
'Contemplatief' betekent dat we eerst ontspannen, en onszelf toestaan om de tijd nemen te beschouwen wat we werkelijk zien, en dan dieper kijken.

Deze benadering en speelse werkwijze is gebaseerd op de Dharmakunst-leringen van meditatiemeester, kunstenaar en Tibetaans boeddhistische leraar Chögyam Trungpa, en op de leringen over fundamentele goedheid uit het Shambhala-boeddhisme. De combinatie met de westerse uitvinding van fotografie vormt een unieke discipline binnen de hedendaagse fotografie en de kunsten. En is een vorm van meditatie-in-actie.

Helder zien is inherent aanwezig in ieder van ons
We ervaren doorlopend ervaringen van direct en helder zien; maar we zijn vaak niet beschikbaar, we nemen niet de tijd, we redeneren het weg of al snel denken we er van alles over. Als we verschuiven van een directe ervaring van heler aan denken over wat we zien, hebben we het contact met de eerste impuls van geraaktheid, het ervaren van een resonantie, losgelaten.

Het doel is om wakker aanwezig te zijn, verbonden in het NU met jouw unieke resonanties van leveringen waarneming.
Vanuit innerlijke stilte met open ogen en een ontvankelijk hart - helemaal uitgelijnd, in het alledaagse leven..

Met de Miksang methode wordt fotograferen een beoefening van spontaniteit en precisie. We ontspannen in de discipline van wakker kijken, en opmerkzaamheid voor momenten van geraakt zien. Met het medium fotografie oefenen we om deze levendige momenten van direct en helder zien oprecht uit te drukken, vrij van de fototechnische filters die in fotografie gebruikt worden en vrij van de interne filters van benoemen, beoordelen, en indelen in 'vind ik leuk', vind ik niet leuk' of 'interesseert me niet'. Vrij en vreugdevol!

De foto's als equivalenten
Ontdek hoe deze contemplatieve benadering van fotografie sprankelende foto's als resultaat heeft, waarin niets ontbreekt en er niets te veel zit.
De foto's zijn het bijproduct van het proces van waarneming, en de foto's vanzelf veel mooier. Juist door niet met 'mooie foto's' bezig te zijn.
We stappen in het magische speelveld van onbevangen kijken, zoals een kind, en methodisch fotograferen, zoals alleen volwassen dat kunnen.

Kom vrijblijvend kennismaken met deze unieke wijze van kijken en zien en de contemplatieve benadering van fotograferen.

AANVANG: vrijdag 17 mei om 19.30 uur met de lezing & fotopresentatie. Deur is open vanaf 19.15 uur en de koffie en thee staan klaar!
Prijs: €15,- (tevens geldig als korting op de 1-daagse of 3-daagse workshop binnen 6 maanden)
Spreekt het je aan? Dan kan je zaterdag 18 mei meteen instappen in de 1-daagse workshopdag. Of op een later moment, op 29 juni of in de 3-daagse workshop in september.

VOOR wie? 
Voor iedereen die geïnteresseerd is in het proces van pure waarneming, pure creatieve expressie en mindfulness-in-actie of meditatie-in actie. Voor zowel beginnende als gevorderde fotografen, en iedereen die het leuk vindt om in eenvoud en vanuit het hart te fotograferen. Voor iedereen die meditatie en creatieve expressie wil combineren, of vastgelopen is in fotografie, en voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is en graag oprechte expressie wil beoefenen.

Wat heb je nodig?
Nieuwsgierigheid!

Bereikbaarheid locatie:
> Betaald parkeren tot 20.00 uur in de omgeving | gratis parkeren op 5 minuten loopafstand
> +/- 12 minuten lopen van NS station
> 3 minuten lopen vanaf eindstation bus 80, handig vanaf NS station Heemstede-Aerdenhout

 

  • Hèlen Vink - Know Thyself & Miksang Contemplatieve Fotografie
  • 17 mei 2019
  • Brederodestraat 15 F27, 2042 BA  Zandvoort, Noord-Holland, NEDERLAND
  • € 15,00
  • 0653525759
  • helenmiksang.nl
  • Kunst en cultuur, Meditatie, Mindfulness

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Hèlen Vink - Know Thyself & Miksang Contemplatieve Fotografie (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Hèlen Vink - Know Thyself & Miksang Contemplatieve Fotografie
Hèlen Vink - Know Thyself & Miksang Contemplatieve Fotografie

Over Hèlen Vink - Know Thyself & Miksang Contemplatieve Fotografie

Hèlen Vink (1968), mijn grootste vreugde ligt in het geven van workshops in Miksang Contemplatieve Fotografie, het geven van trainingsweekenden en trainingsdagen Pad van Creatie - Know Thyself, een handleiding voor mens-zijn. Miksang Contemplatieve Fotografie Miksang is een Tibetaans woord en betekent 'Goed Oog'. 'Goed' hier betekent dat alles inherente fundamentele goedheid heeft, en...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Ritueel werk in de Natuur
Ritueel werk in de Natuur
26 augustus 2020
Volle Maan Webinar
1 september 2020
Jennifer Ann Ceremonial Concert & Cacao
4 september 2020
Laboratorium Piesni | Support by Dymphi Peeters
12 september 2020
Spirituele Groei
Healing Intensive
25 september 2020
Ajeet Kaur - Rhythm of the Ancients World Tour
3 oktober 2020