UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 13-05-2019

Retraite Manifestatie in dans- en stemimprovisatie


7- daagse retraite Maandag 13 t/m zondag 19 mei – De Uelenspieghel (Drenthe)
Manifestatie in dans- en stemimprovisatie

Ga voor de totale ervaring van stem- en dansimprovisatie!
Schud met liefde alle ballast van je af, alles wat je weerhoudt om jezelf volledig te zijn en te manifesteren!
Een retraite om veel gelukshormonen aan te maken.

Een retraite voor wie?
Een retraite voor mannen en vrouwen, voor stellen en vrijgezellen. Voor iedereen die:

– zich in het nu vrij(er) en volledig(er) wil manifesteren
– nieuwsgierig is naar eigen vreugde, kracht en creatiepotentieel
– meer vitaliteit, balans en welzijn in zijn of haar leven wilt ervaren
– de werking van de 5 zintuigen intens wil beleven
– meer geaard wil zijn, meer in het lichaam en minder in het hoofd
– de eigen mannelijke en vrouwelijke kracht wil ervaren en manifesteren
– met een open hart anderen graag wil ontmoeten

Ervaring met dans- of stemwerk is niet nodig, want we zijn niet met de vorm bezig!

De uiting die wij geven aan wat ons werkelijk diep bezielt, hetzij verlangens, angst, liefde of pijn, bevat altijd schoonheid en is een bron van kracht.

Met wie?
Stemwerk- en dansimprovisatie met Valerie en een vleugje avontuur met een reis door je zintuigen met Wilfried
Wij geven vanuit verschillende disciplines en expressievormen, invulling aan de retraite:
dans- en stemimprovisatie, contactimprovisatie, 5-ritmes dansen, extatisch dansen, Chi kung en meditatie.

Onze taak als begeleiders is het scheppen van een kader waardoor elke deelnemer op zijn of haar eigen wijze tot een steeds volledigere, blijere manifestatie kan komen!

Fysieke beperking
Ook degenen die een fysieke beperking hebben zijn van harte welkom. Omdat iedereen in staat is vanuit zijn persoonlijke situatie te bewegen of iets in zichzelf te laten bewegen. Het gaat voor ons allemaal om het verkennen en manifesteren van de eigen innerlijke wereld en potentieel.

Ayurvedische keuken
De maaltijden van de week zijn heerlijk biologisch, Ayurvedisch, vegetarisch (hoofdzakelijk vegan) en gluten- en suikervrij.

De Ayurvedische keuken is de keuken van de 5 elementen, ‘ether, lucht, vuur, water en aarde’ en van de 6 smaken‘ zoet, zout, zuur, scherp, bitter en wrang’. Maaltijden die gekookt worden vanuit de Ayurvedische voedingsleer zijn balancerend, reinigend en verhogen de vitaliteit.

Een keer samen koken
Als deelnemer kook je een keer tijdens de retraite met Bart, de Ayurvedische kok. Wil je liever niet koken? Geen probleem. Dit kun je aangeven als je inschrijft.

Dagprogramma
Het dagprogramma bestaat uit een ochtend- en middagsessie met ruimte om na de lunch te rusten, en een avondprogramma. Omdat wij organisch werken wordt de inhoud van iedere sessie aan de hand van de individuele behoefde en van de dynamiek van de groep, dagelijks bepaald. Wij hebben hele goede ervaringen met deze manier van werken.

Binnen en buiten dansen
Er is een grote zaal van 120 m2 om heerlijk binnen te dansen. Bij mooi weer is buiten dansen op de ruime terras voor de boerderij of bij het amfitheater of zelfs in de natuur mogelijk.

Het avondprogramma bestaat uit muziek, dans en/of zang. Maak je zelf muziek? Neem dan je instrument mee!
En wat vind je van buiten dansen rond het vuur?

Het is geen verplichting om aan ieder programmaonderdeel deel te nemen.

De locatie ‘ De Uelenspieghel’
De Uelenspieghel is een oud-Saksische boerderij in Drenthe waar wij al verschillende retraites hebben georganiseerd. Het is een fijne plek om te zijn, midden in de natuur in een stiltegebied waar u heerlijk kunt wandelen in een prachtige omgeving met bos, heide en vennen. Het is daar heel gewoon om een uil te horen, de herten uw pad te zien kruisen of de eekhoorns boven u door de bomen te zien springen.

Enkele slaapkamers bevinden zich in de boerderij, andere in het bijgebouw of op het terrein waar enkele blokhutten staan. De slaapkamers zijn eenvoudig. De WC’s en douches zijn gemeenschappelijk. Het gehele terrein is rookvrij.

De begeleiders van de retraite:
De retraite wordt georganiseerd door Valérie Fiténi (Ayurveda praktijk Arjuna) in samenwerking met Wilfried Tanghe en Bart van der Maat, Ayurvedische kok (i.o. Spiritfood).

Valerie
Ik ben Française en woon al dertig jaar in Nederland. Ik ben geraakt en geboeid door de mens … wat wij als mens zijn, hoe wij ons ontwikkelen, bewust worden, met elkaar verbinden en omgaan. Als Ayurvedisch therapeut begeleid ik met veel toewijding mensen die met uiteenlopende gezondheidsproblemen kampen of die op een kruispunt staan en een nieuwe invulling aan hun leven willen geven. Ik doe dat op verschillende manieren, zowel op fysiek, mentaal en energetisch niveau.
Ik geef voedings- en leefstijladviezen, Ayurvedische massages en behandelingen.
De consulten en massages die ik geef worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Wat betekent dansen en stemwerk voor mij? Dansen en het gebruiken van mijn stem zijn voor mij – elke keer opnieuw – een blije en bewuste ervaring die me in mijn kracht brengt.
Dansen heeft van jongs af aan een essentiële plaats in mijn leven ingenomen. Het is voor mij even belangrijk en natuurlijk als ademhalen. Het was en is nog steeds een diepe bron van vreugde en kracht. Een unieke manier om in contact te komen met alles wat in mij leeft. Het is voelen en vorm geven aan wat mij triggert, bezielt en inspireert. Het is vrij komen van alles dat mij belemmert om mezelf te zijn, alles dat belastend werkt om mezelf volledig te kunnen manifesteren. Dit geldt ook voor stemwerk.

Als kind danste ik ballet, als puber moderne dans. Later deed ik veel vormen van dansimprovisatie waaronder contactimprovisatie, extatisch dans, 5 ritmes en ik beoefende intensief de Argentijnse tango waarin ik ook jarenlang les heb gegeven.
Hoewel ik mijn stem altijd graag heb laten horen, is de behoefte om te zingen of om wat ik ben, wil of voel te bekrachtigen via stemwerk de afgelopen jaren steeds sterker geworden.

Tijdens deze retraite kun je op mij rekenen. Ik begeleid je graag en met liefde, op je weg naar
een steeds vrijere en volledigere staat van manifestatie, door middel van stem- en dansexpressie

Wilfried Tanghe
”Word je bewust van het onbewuste en fascinerende verhaal van je lichaam’.

Ik ben Wilfried Tanghe, bodywork therapeut (Shiatsu, Cranio en Facia), master Chi Kung en Martial Arts. Ik ondersteun cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten in hun proces van zelf-healing. Deze klachten hebben altijd te maken met energetische stagnaties. Ik besteed ook aandacht aan de werking van polariteit.

Zo begeleid ik individuen en groepen, om in contact te komen met ‘het verhaal achter bewuste en onbewuste gedragspatronen en houdingen’. Ik gebruik daarvoor allerlei (vaak speelse) oefeningen. En als je zo ver bent, help ik je ze los te laten.

Tijdens deze retraite zal ik je op avontuur meenemen, soms net buiten de comfortzone van al jouw zintuigen, maar altijd vanuit het gevoel van veiligheid. Een mooie manier om het ‘voelen’ en ‘beleven’ te verfijnen!
Het is altijd “fun” en “boeiend” om jezelf beter te leren kennen. En is het niet met jezelf dat je de meest intieme band wil hebben ?!

Aantal deelnemers: maximaal 30
Informatie en inschrijving: valerie.fiteni@gmail.com – T 06 29 42 14 92

De locatie: De Uelenspieghel, Uffelte (Drenthe). www.uelenspieghel.nl

Prijzen: de prijzen gelden voor een vol pension arrangement van 6 nachten, alle activiteiten, maaltijden en tussendoortjes.
De ingrediënten van de maaltijden en de drankjes zijn zoveel mogelijk biologisch, vegetarisch (hoofdzakelijk vegan) en Ayurvedisch.

In 1 persoonskamer: € 940,- p.p.
In 2 persoonskamer: € 820,- p.p.
Tent: € 670,- p.p.
Kampeerauto: € 682,- p.p.

Een betaling in termijnen is mogelijk. Neem contact met Valerie op als je graag gebruikt van dit wilt maken.

Betaling: de borg van de week bedraagt € 200,-. Bankgegevens:
NL 35 INGB 0007 94 80 55 t.n.v. Valerie Fiteni en met vermelding ‘Ayurveda prakt

 

  • Ayurveda Praktijk Arjuna
  • 13 mei 2019 t/m 19 mei 2019
  • Winkelsteeg 5, 7975 PV  Uffelte, Drenthe, NEDERLAND
  • € 820,00
  • 06 29421492
  • valerie.fitenigmail.com
  • Week retraites, Dans

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Ayurveda Praktijk Arjuna (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Ayurveda Praktijk Arjuna
Ayurveda Praktijk Arjuna

Over Ayurveda Praktijk Arjuna

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Valerie Fiteni, Ayurvedisch therapeut. Ik geef voedings- en leefstijladviezen en Ayurvedische massages. Voor mij zijn wij als mens in veel opzichten in staat ons leven en welzijn te creëren. Toen ik Ayurveda een plaats in mijn leven gaf, werd dit krachtig bevestigd. Met Ayurveda heb ik mezelf beter leren kennen, inzicht gekregen in mijn persoonlijke...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Framedrum weekend in Drenthe
20 september 2019
Bij Dragons Eye
Transformerende intuïtieve reis piramides Bosnië
24 september 2019
bij de rivier Fojnica
Transformerende reis piramides Bosnië;hartenergie
2 oktober 2019
<geen>
Ondek paardencoaching
11 oktober 2019
Mazzaze
Massage weekend
18 oktober 2019