UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 24-06-2019

Pancha karma - 15 dagen - in Nederland


15- daagse Pancha Karma retraite
24 juni t/m 7 juli 2019 – Uelenspieghel (Drenthe)

De massages en behandelingen van de Pancha karma worden door de meeste zorgverzekeraars, vanuit je aanvullende zorgverzekering, vergoed!

Pancha karma is de de traditionele Ayurvedische reinigingskuur die jouw gehele lichaam en jouw energiekanalen diepgaand schoonmaakt, balanceert en ‘reset’. Het is een reinigingskuur voor jou op maat gemaakt!

Gedurende de 15 dagen van jouw verblijf op de boerderij De Uelenspieghel in Drenthe wordt met veel zorg, aandacht en liefde voor jou gezorgd. Er wordt dagelijks persoonlijk voor jou gekookt door een Ayurvedische kok.
Jouw persoonlijke proces, welzijn en gezondheid staan voor ons centraal!

Een Pancha karma voor wie?
Pancha karma is weldadig voor uiteenlopende gezondheidsklachten of ziekten die verband houden met:
Jouw spijsvertering, lever, bloed, hart, urinewegen, huid-, spier- en gewrichtsaandoeningen, voedingsallergieën, weefselverslapping, incontinentie, chronisch vermoeidheid syndroom, steriliteit, menstruatie, overgang, depressie, fysieke en mentale uitputting, maar ook COPD, overgewicht en migraine kunnen met de Pancha Karma behandeld worden.

Nog 4 waardevolle redenen om de Pancha karma te doen:
De Pancha karma verhoogt de vitaliteit, versterkt het immunsysteem, is de beste preventie tegen ziekten en is geen symptoom bestrijding.

Het is een holistische natuurgeneeskunde die aandacht aan je leefstijl, voeding en gemoedsstelling geeft omdat ziekten de uiting zijn van wat je bent in het geheel. Het is een kuur om jou in jouw kracht te brengen zodat je over een goed functionerend fysiek en energetische lichaam beschikt dat zo veel mogelijk zuiver is, vrij van ballast (afvalstoffen).

Want volgens Ayurveda leef jij als mens om je volledig vrij te ontplooien, jezelf te kennen en in balans te zijn.
Pancha karma is net als yoga, meditatie en andere therapievormen een middel dat je op jouw weg kunnen ondersteunen.

Wat houdt deze Pancha Karma retraite in?
De pancha karma bestaat uit 4 onderdelen:
– de thuisvoorbereiding
– de Purvo karma
– de Pancha karma
– de nazorg

Zowel Purva Karma als de Pancha Karma, de thuisvoorbereiding en de nazorg zijn op maat trajecten. Afhankelijk van je persoonlijke situatie, klachten en doelen stellen de Ayurvedische arts en therapeut een behandelplan voor je op.
De 4 onderdelen van deze Pancha karma retraite zijn inbegrepen in de prijs.

Kennismaking en thuisvoorbereiding
Ongeveer een maand voor het starten van de Pancha karma retraite wordt een afspraak voor een intake gesprek gemaakt. Tijdens dit persoonlijke consult wordt aan de hand van een anamnese, pols- en tong diagnose een persoonlijk behandelplan opgesteld. Je krijgt tevens een voedings- en leefstijladvies als voorbereiding op de Pancha karma.
De kosten van dit consult zijn inbegrepen in de prijs van de retraite.

Purvo karma: voorbereiding op de Pancha karma zelf.
Tijdens de Purvo karma worden de opgehoopte afvalstoffen in je lichaam ‘vloeibaar’ gemaakt zodat ze tijdens de Pancha karma, via de lichaamsopeningen afgevoerd kunnen worden.

Hiervoor volg je een speciaal voedingspatroon. Er wordt voor je persoonlijk gekookt en je krijgt verschillende soorten massages en behandelingen. Je doet tevens aan zweettherapie in een stoomcabine. Hierbij wordt je hoofd niet verhit zoals dit bijvoorbeeld het geval is bij de sauna. Je hoofd blijft uit de cabine.
Als de Purvo Karma afgelopen is, kan de Pancha Karma beginnen.

Pancha karma: een reinigingskuur op maat
Het doel van de Pancha karma is het afvoeren van de vloeibare geworden afvalstoffen (tijdens de Porvo karma) door de lichaamsopeningen. Dit gaat via behandelingen als de Nasya (detox behandeling van de 5 zintuigen via de neus), basti (clisma), purgeren (virachem) en braken (Vaman).

De keuze van de behandelingen, het behandelplan is op maat, is afhankelijk van jouw persoonlijke geboorte constitutie en huidige gezondheidsstaat. Dit betekent dat braken bijvoorbeeld niet voor iedereen nodig is.
Een ander doel van de Pancha karma is het verwijderen van overtollige dosha’ of anders gezegd het in balans brengen van de 3 bio-energieën ‘vata, pitta en kapha’.

Nazorg
De laatste dagen van de retraite worden aan de nazorg besteed in de vorm van een afsluitingsconsult.
Je wordt ingelicht over de manier waarop je het best kan eten als je weer thuis bent met de perspectief om je systeem op lange termijn in balans te houden. Dit wordt in een nazorgplan met je besproken. Het advies betreft ook je leefstijl.

Twee weken na afloop van de Pancha karma nemen de Ayurvedische arts of de therapeut contact met je op om te horen hoe het met je gaat. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je rustig en zonder extra kosten contact met hen opnemen.

Workshop
Op de eerste dag van de retraite wordt een workshop gegeven over de visie van Ayurveda op ziek en gezond zijn; de werking van de 5 elementen; de dosha’s; het ontstaan en opruimen van afvalstoffen; het doel en werking van de Pancha karma.

Yoga en meditatie tijdens de Pancha karma
Als je dit wenst, kun je elke ochtend deel nemen aan een meditatie sessie en yoga doen in de Chala van de Uelenspieghel.
In de avond, voor het slapen gaan is er ook een meditatiesessie. Deelnemen aan deze activiteit is uiteraard niet verplicht.

Activiteiten tussen de behandelingen
De meditatie en yoga sessies worden in de Chala gegeven. De chala is een zeer aangename, warme, ronde kamer met muren van leem en een open haard. Overdag als je er behoefte aan hebt, kun je wandelen in de natuur, je terugtrekken in jouw slaapkamer, rusten of lezen in de Chala.

Dit ligt uiteraard aan hoe je je voelt. De ervaring heeft ons geleerd dat na sommige behandelingen je het liefst op je kamer wil zijn. Jij bent in dit opzicht degene die bepaalt wat je kan en wilt doen. In de avond kun je naar muziek en klankschaal in de Chala luisteren.

Wie geeft deze Pancha karma retraite?
Deze Pancha Karma retraite wordt in samenwerking georganiseerd en verzorgd door Valerie Fiteni (Ayurveda praktijk Arjuna) en Aarti Landzaat-Waghmare (Praktijk Sanskriti Ayurveda).

Aarti is in India opgeleid als Ayuredische en allopatisch arts. Valerie is Ayurvedisch therapeut en is in België en Nederland opgeleid.

Ze delen dezelfde liefde voor Ayurveda en hebben dezelfde missie: jou en iedereen ondersteunen in het vinden van balans en gezondheid.Hoe meer je lichaam en geest vrij zijn van afvalstoffen, hoe beter ze in staat zijn goed te functioneren. Des te beter je stofwisseling en immuunsysteem werken, hoe hoger je vitaliteit is en hoe evenwichtiger je gemoedsstelling.

De locatie:
De Uelenspieghel is een oud-Saksische boerderij in Drenthe. Het is een fijne plek om te zijn, midden in de natuur in een stiltegebied waar je heerlijk kunt wandelen in een prachtige omgeving met bos, heide en vennen. Het is daar heel gewoon om een uil te horen, de herten je pad te zien kruisen of de eekhoorns boven je door de bomen te zien springen.

Tijdens deze retraite verblijven wij in de blokhutten en in eenpersoonskamer of in kamers van het bijgebouw.
De slaapkamers zijn eenvoudig. De WC’s en douches zijn gemeenschappelijk. Tijdens behandelingen als klysma, purgeren of braken, beschikt de client over zijn of haar eigen toilet.

Het gehele terrein is rookvrij.

Informatie:
Maximaal. 8 deelnemers
Informatie / inschrijving: valerie.fiteni@gmail.com – T 06 29 42 14 92
Locatie: De Uelenspieghel, Uffelte

Kosten:
De prijs geldt voor een vol pension arrangement van 15 dagen (14 nachten), alle behandelingen, activiteiten, alle maaltijden (biologisch, vegetarisch en Ayurvedisch), drankjes en tussendoortjes.
.
Retraite in 1 persoonskamer:  € 2700,- p.p. all in.

De douches en wc’s zijn gemeenschappelijk. Tijdens behandelingen als klysma, purgeren of braken, beschikt je over je eigen toilet.

De borg van de week bedraagt € 300,-. Een betaling in een aantal termijnen is mogelijk. Neem dan contact met Valerie op.

 

  • Ayurveda Praktijk Arjuna
  • 24 juni 2019 t/m 7 juli 2019
  • Winkelsteeg 5, 7975 PV  Uffelte, Drenthe, NEDERLAND
  • € 2700,00
  • 06 29421492
  • valerie.fitenigmail.com
  • Detox, Ayurveda, Week retraites

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Ayurveda Praktijk Arjuna (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Ayurveda Praktijk Arjuna
Ayurveda Praktijk Arjuna

Over Ayurveda Praktijk Arjuna

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Valerie Fiteni, Ayurvedisch therapeut. Ik geef voedings- en leefstijladviezen en Ayurvedische massages. Voor mij zijn wij als mens in veel opzichten in staat ons leven en welzijn te creëren. Toen ik Ayurveda een plaats in mijn leven gaf, werd dit krachtig bevestigd. Met Ayurveda heb ik mezelf beter leren kennen, inzicht gekregen in mijn persoonlijke...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Framedrum weekend in Drenthe
20 september 2019
Bij Dragons Eye
Transformerende intuïtieve reis piramides Bosnië
24 september 2019
bij de rivier Fojnica
Transformerende reis piramides Bosnië;hartenergie
2 oktober 2019
<geen>
Ondek paardencoaching
11 oktober 2019
Mazzaze
Massage weekend
18 oktober 2019