UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 15-06-2019

Zhiné, een kalme geest, als basis voor meditatie


Ook dit jaar zal Ponlop Tsangpa Yungdrung ons weer de gelegenheid bieden om de Zhiné of kalmte-meditatie te ontdekken, ons erin te bekwamen en onze ervaringen te verdiepen.

Wanneer: zaterdag 15 en zondag 16 juni
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Kosten: € 100,- inclusief koffie/thee en lunch
Plaats: stichting Bodhisattva, Prins Alexanderweg 54 b, Huis ter Heide (Zeist)

Zhiné, een kalme geest, als basis voor meditatie door Ponlop Tsangpa Tenzin Rinpoche

Info: 06-28373039

Zhiné is de basis van elke praktijk. Wanneer deze kalme geest als basis ontbreekt, zullen de meer specifieke praktijken zoals vipashyana meditatie of het opbouwen van visualisaties enkel tot verwarring leiden.

Onze geest is als een woelig water: aan de oppervlakte wild en fel maar op de bodem is alles rustig en stil. De bodem verwijst naar de ware natuur van onze geest. Om die natuur te leren kennen is het belangrijk om Zhiné of de kalmtemeditatie te beoefenen. De beoefening van Zhiné helpt ons de geest tot rust te brengen en eenpuntig te concentreren zonder meegesleurd te worden door een stroom van discursieve gedachten.

Tijdens deze sessies worden de opeenvolgende stadia in het stabiliseren en plaatsen van de geest stap voor stap beoefend. We leren onze geest te concentreren op de ademhaling om hem tenslotte spontaan in zichzelf te laten rusten. De obstakels die zich tijdens de beoefening aandienen, zoals loomheid, rusteloosheid en verstrooidheid, zullen door krachtige remedies worden overwonnen. De geleide meditaties zullen worden opgesplitst in korte sessies met precieze instructies.

Naast Zhiné wil Ponlop Tsangpa Yungdrung ook de negen zuiverende ademhalingen behandelen. De Ademhalingsoefeningen helpen ontspannen en hebben een diep reinigende werking op lichaam en geest. Ze zijn eenvoudig zelf te doen. Door je ademhaling een aantal weken te trainen leer je emoties en gedachten beïnvloeden. Hierdoor kun je je beter ontspannen, ook in meer stressvolle situaties.

Het onderricht is geschikt voor mensen met en zonder ervaring en wordt vertaald vanuit het Tibetaans in het Nederlands. Ponlop Tsangpa Yungdrung is de belangrijkste leraar van de Yungdrung Bön Academy of Higher Studies in het Triten Norbutse klooster in Nepal. Sedert 1986 wijdt hij zich aan het bestuderen van de negen paden van bön en de daarbij behorende vaardigheden. De heldere, levendige en toegankelijke manier waarop Ponlop Tsangpa Yungdrung onderricht geeft, zorgt voor een goede basis voor studie en beoefening thuis.

zie ook www.tapiritsa.nl/project/ponlop-tsangpa-tenzin-2017/

info: info@stichtingbodhisattva.nl of 06-28373039

 

  • stichting Bodhisattva
  • 15 juni 2019 t/m 16 juni 2019
  • Prins Alexanderweg 54 B, 3712 AB  Huis Ter Heide, Utrecht, NEDERLAND
  • € 100,00
  • 06 28373039
  • infostichtingbodhisattva.nl
  • Meditatie, Lezingensessie, Workshop of cursus

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur stichting Bodhisattva (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van stichting Bodhisattva
stichting Bodhisattva

Over Stichting Bodhisattva

De Stichting heeft de ideële doelstelling het boeddhisme, zonder voorkeur voor een bepaalde richting of stroming binnen het boeddhisme, als levensfilosofie onder de aandacht te brengen.

IS DIT IETS VOOR JOU?

logo Christa Nagtegaal
Licht bijeenkomst
5 juli 2020
Magic Heart Summer Trail
7 juli 2020
Access Bars Hands
Access Consciousness™ The Bars™
7 juli 2020
Wandelcafé singles Driebergen Landgoederen
12 juli 2020
Online Healing Moment Liefde voor je Zelf
14 juli 2020
Karismas
Wat je tekening zegt over jou en je partner
14 juli 2020