Praktijk Rebalancing® en Trager® Ed Bodewes Groningen


Lichaamswerk, massage, beweging, bewustwording.
Aangesloten bij 'Rebalancing® Nederland' en de Vereniging Trager® Approach Nederland / Trager® International.

* individuele sessies lichaamswerk, massage en focussen
* massagecursussen; workshops massage, Rebalancing (mindfulness in lichaamswerk), ontspannen en meditatief bewegen (Trager Approach en Mentastics lessen)
* op avonden door de week en dagen in het weekend in Groningen
* Massage Meets Movement retreats -- een praktische en holistische benadering van 'fysieke', stress-gerelateerde klachten;
* zomercursus weken in juli / augustus op ECOlonie in de Vogezen (Frankrijk)

* Rebalancing: thuiskomen bij jezelf
Rebalancing is een diepgaande vorm van lichaamswerk. Het ondersteunt je meer bewust te worden van je lichaam, gevoelens en gedachten. Het ontspant en creëert ruimte. Door aanraken, voelen, zelfonderzoek en gesprek ervaar je een directer contact met jezelf en krijg je meer zelfinzicht. Het kan een ontdekkingsreis zijn in hoe vrijer en zelfbewuster in het leven te staan.
Zowel fysieke klachten als vragen rondom persoonlijke groei kunnen aanleiding zijn voor het nemen van Rebalancing-sessies.

* Trager Approach: leren (weer) gemakkelijk, vrij en geaard te bewegen
Trager is een speelse leermethode voor lichaam en beweging. Je lichaam wordt binnen het pijnvrije bereik bewogen in z'n natuurlijke ritme. Zo kalmeert het zenuwstelsel en ontspannen de spieren. Je ontdekt weer het vrije bewegen dat je als kind had. De lichtheid en levendigheid die je tijdens de sessie voelt, kun je in je dagelijks leven weer oproepen. Je krijgt hiervoor plezierige bewegingen aangereikt die bij jou passen, of je ontdekt ze zelf tijdens de sessie. De verandering zal dieper en blijvender zijn na iedere volgende sessie.

* Focusing: contact maken met je innerlijk weten (en van daaruit stappen zetten)

Ed: “In mijn sessies hou ik ervan ogenschijnlijk ingewikkelde problemen terug te brengen tot de essentie en ze eenvoudig, praktisch en compassievol van binnenuit te benaderen.
In mijn workshops en cursussen word ik o.m. geïnspireerd door Mentastics®: licht, gemakkelijk bewegen brengt je in een ontspannen lichaam en in een positief en helder bewustzijn.
Van hieruit creëer ik mijn passie: het bieden van een veilig veld waarin mensen zich bewust en ontspannen kunnen ontwikkelen en zichzelf en de ander echt ontmoeten.”

Ed werkt samen met Marianne Bakker, Dru Yoga en Meditatiedocent in Zwolle en Diever. Onder meer in het project Massage Meets Movement (www.bodymindrebalancing.info/massage-meets-movement)
-----------------------------------------
Hieronder vind je verdere informatie over:

* Basiscursus ontspanningsmassage met Rebalancing®technieken
Groningen (Info of aanmelden via www.123contactform.com/form-1554494/Aanmelding-Cursussen-Ontspanningsmassage) en hieronder:
* Open lessen op avonden (19.30-22.30).
* Op 8 di.avonden (19.30-22.30) vanaf september.
* Kleine groep (4 - 6 deelnemers). Lesgeld 300,-. €25 teruggave op vertoon geldige stadjerspas, RUGpas en studentenkaart; €15 korting p.p. als je samen komt; geen korting op korting.

* Workshopdagen Rebalancing®: Mindfulness in lichaamswerk in Groningen, zoals 'contact', 'geven en ontvangen', 'overgave en controle' en 'acceptatie'. (zie hieronder)

* Intro workshops ontspannen en meditatief bewegen (Trager Approach) in
- Groningen en Zwolle
- week Frankrijk 31 juli t/m 5 augustus 2022
(zie - ook voor ervaringen van deelnemers - www.bodymindrebalancing.info/trager-workshops)

* workshops Massage voor Stellen (zie verder www.bodymindrebalancing.info/cursussen-ontspanningsmassage en www.ecolonie.eu/nl/activiteiten/zomer/workshops/massageworkshop-voor-stellen)

Info via info@rebalancing-lichaamswerk.nl of 0031-6-18347644
-----------------------------------------

De Basiscursus Ontspanningsmassage met Rebalancing®technieken wordt sinds 1992 ontwikkeld en door Ed met veel plezier gegeven in Groningen sinds 2006, op Ecolonie in de Vogezen sinds 2009 en incidenteel ook elders.

Iedereen kan intuïtief aanraken en masseren. Maar wil je goed leren masseren en vertrouwen krijgen in wat je doet dan is het prettig om een goede basiskennis te hebben van massagetechnieken. Deze leer je tijdens de basiscursus. De kwaliteit van een massage zit hem niet alleen in de technische handgrepen. Veel meer nog gaat het om kwaliteit van aanraken, invoelend vermogen van de masseur en de mogelijkheid om bewust aanwezig te blijven bij de aanraking. Waar we het meest van ontspannen is een accepterende aanraking, een gevoel dat je goed bent zoals je bent.

In de Basiscursus ontspanningsmassage leer je een volledige ontspanningsmassage te geven met Rebalancingtechnieken. Het is een langzame en intensieve massage, die veel aandacht schenkt aan de manier van aanraken.
Je leert diep in de spieren en weefsels te masseren, de gewrichten te ontspannen en zachte vormen van massage. We leren je om te masseren vanuit ontspanning, onder andere door je eigen lichaam zo efficiënt mogelijk te gebruiken en door jezelf te blijven voelen. Je bent hierdoor ook als gever na de massage verkwikt en energiek.
Ook de kunst van het ontvangen krijgt ruim aandacht.
Je een cursusmap en een certificaat. Je werkt op een massagetafel en met natuurlijke olie.

Voor wie?
De cursus is zowel bedoeld voor beginners als voor mensen die al enige massage-ervaring hebben. Ook is hij geschikt voor mensen die massage bij het uitoefenen van hun beroep kunnen toepassen, zoals sportmasseurs, schoonheidsspecialisten en therapeuten.
 
Als je van aanraken en aangeraakt worden houdt of dit meer wilt ontwikkelen, dan is deze cursus misschien iets voor jou!

In Groningen zijn er geregeld een oefenavonden voor (oud-)cursisten. Hier kun je begeleiding en individuele aanwijzingen krijgen. Een heerlijke gelegenheid om te masseren en gemasseerd te worden en te oefenen wat je geleerd hebt in de cursus.

Vervolgcursus I en II: Je leert nieuwe technieken én hier vrijer mee om te gaan. Er is nog meer aandacht voor het als gever diep ontspannen. Hierdoor geniet je meer, groeit je kwaliteit van aanraking en ga je meer vanuit je intuïtie masseren.
* Vervolgcursus I van 8 dagdelen: m.n. zijligging en masseren van de steunende gebieden aan de rugkant
------------------------------------------

De workshops Rebalancing®: Mindfulness in lichaamswerk zijn bedoeld voor mensen die meer aandacht willen besteden aan hun persoonlijke ontwikkeling met behulp van lichaamswerk en massage. Hierdoor ontstaat er meer bewustzijn in hoe en waarom je dingen doet zoals je ze doet.
Je kunt je aanmelden voor 1 themadag; omdat de 4 thema's goed bij elkaar passen, zal het volgen van de volledige training extra verdieping geven.

We bieden je vaardigheden aan die je kunnen helpen bij vragen als:
'Hoe kan ik het rustiger krijgen in mijn hoofd?'
'Hoe kan ik de spanning in m'n lijf verminderen?'
'Hoe stop ik het steeds weer veroordelen van mezelf'
'Hoe kan ik mij beter op mijn gemak gaan voelen met andere mensen?' ...
Maar ook als je gewoon een dag voor jezelf wilt of samen met je partner, of wilt leren ontspannen ben je van harte welkom.

Aan de hand van vier thema's gaan we "Mindfulness aan den lijve ervaren":
* Kwaliteit in contact met mezelf en met anderen.
* Overgave & Controle: hoe gebruik ik controle, waar belemmert het mij; wat gebeurt er als ik me meer overgeef.
* Geven en ontvangen: wat is makkelijker voor mij en hoe kan ik het meer in balans brengen.
* Acceptatie: hoe accepteer ik mezelf en hoe accepteer ik wat ik voel. En wat gebeurt er met mij als ik dat doe.

We doen lichaamsoefeningen om in je lichaam te komen, zelfonderzoek om je gevoelens en ervaringen m.b.t. het thema te onderzoeken en fysieke oefeningen of massage... (zie verder www.bodymindrebalancing.info/rebalancing-workshops)

 

Stuur Praktijk Rebalancing® en Trager® Ed Bodewes Groningen een bericht

Vrijblijvend, en je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.