Hèlen Vink - Know Thyself & Miksang Contemplatieve Fotografie


Hèlen Vink (1968), mijn grootste vreugde ligt in het geven van workshops in Miksang Contemplatieve Fotografie, het geven van trainingsweekenden en trainingsdagen Pad van Creatie - Know Thyself, een handleiding voor mens-zijn.

Miksang Contemplatieve Fotografie
Miksang is een Tibetaans woord en betekent 'Goed Oog'. 'Goed' hier betekent dat alles inherente fundamentele goedheid heeft, en hierin ligt de schoonheid van de alledaagse wereld in besloten. 'Oog', gaat over dat we met een wakkere blik en opmerkzaamheid de levendigheid en directheid van momenten van fundamentele goedheid en alledaagse schoonheid zien. Het contemplatieve gaat over de tijd nemen om pure waarneming te begrijpen, en het fotograferen hier dient het doen van pure expressie. In de beoefening van Miksang Contemplatieve Fotografie oefenen we om we hoe we met een wakkere blik en open hart de schoonheid van ons alledaagse leven eenvoudig binnen te laten komen, en deze momenten van levendig en geraakt zien op oprechte wijze kunnen uitdrukken met het medium fotografie.

Het uitgangspunt hier is dat we allemaal al helder kunnen zien, omdat helder inherent is bij iedereen, daar worden we mee geboren. En de schoonheid van de wereld is altijd en reeds in volle schittering aanwezig, in het NU. Met visuele oefeningen en foto-opdrachten landen we in de open ruimte van onszelf en ontdekken we de magie van alledaagse schoonheid. De nadruk in deze 1-daagse en 3-daagse workshops ligt op uitgelijndheid van oog, hart en geest, zodat we weer als een kind de vrijheid ervaren om onbevangen de directe wereld ons on heen te onderzoeken, en momenten van geraaktheid een voeding en ongefilterd kunnen ontvangen. De camera dient als medium om op een oprechte en elegante wijze creatieve expressie te geven aan momenten van geraakt en levendig zien. Middels het fotograferen met de Miksang Methode belichaam je de ervaringen van helder en levendig zien en wordt de wereld een plek van oneindige schoonheid, in ieder moment waar je ook maar bent.
De foto's zijn een spiegel van de staat van geest en intentie waarmee we fotograferen, en zijn tevens een bijproduct van het proces van pure waarneming en pure expressie. Een succesvolle Miksang foto is een 'equivalent', en het delen van equivalenten maakt de wereld weer een stukje mooier!

Creatieve expressie is geen luxe maar een levensbehoefte, wat bijdraagt aan een volwaardig en vreugdevol leven. Het daadwerkelijk fotograferen hier is ieder moment een expressie van de viering van het leven.

Deze workshops zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het proces van waarneming en pure creatieve expressie. Zowel voor beginnende als gevorderde fotograferen. In deze workshops heb je een allround camera nodig; een compact camera, een spiegelreflex of een systeemcamera, echter een smartphone is niet geschikt voor deze workshops.

Know Thyself – Pad van Creatie trainingen
In 2-daagse en 1-daagse trainingsweekenden Pad van Creatie - Know Thyself, ontvang je een handleiding voor mens-zijn. In deze weekenden en dagen ontvang je een handleiding met universele wetten en formules die het beste in jou omhoog brengen, om jouw beste leven te kunnen leven met handvatten om oude patronen die belemmerend werken meteen los te laten, overtuigingen makkelijker om te draaien en een stevige basis in jezelf creëert om in uitdagende situaties altijd op jezelf en jouw geactiveerde innerlijke wijsheid terug kan vallen.

Met studiemateriaal, lezingen, oefeningen en zelf oefenen, affirmaties, intenties, schrijfoefeningen die zelf-bekrachtigend zijn en met korte sessies zitmeditatie kom je in de kracht van hoe je jouw mindset direct kan bijstellen.

Veel verwarring in de wereld komt er in essentie op neer dat we onszelf niet goed genoeg kennen.
In het woord ‘Know Thyself’ ligt de essentie van alle spiritualiteit, een pad van training, en 'gereedschap', oefeningen en wetmatige formules. Dit is een oneindig ontvouwend pad om jezelf helemaal te leren kennen, zover als jij kan en wat relevant is op ieder moment, en altijd in beweging is.

Heb je het gevoel dat je niet uit patronen loskomt? Kom je herhalende situaties terecht in jouw relatie met jouw partner, (samenwonend, alleenwonend, gezin) vrienden en collega's, in privé- en werksituaties? Voel je 'nattigheid' en zoek je ‘iets’ maar vind je het maar niet echt? Wil je meer vreugde ervaren gewoon omdat het kan? Ben je al thuis in de Wet van Aantrekking maar zoek je verfijning? Word je boos om dezelfde onrechtvaardigheid in de wereld, en in jouw eigen leven? Steek je bij bepaalde aspecten van jezelf of situaties liever je kop in het zand maar weet je al dat dit toch niet echt werkt? Ben je vastgelopen in je spiritueel pad? Of zoek je juist een waardevolle toevoeging voor jouw spiritueel pad?

Wil je graag meer responsief reageren in plaats van reactief reageren?
Wil je weten én ervaren hoe je flow bewust kan creëren?
Wil de ervaren hoe het is als je alle controle loslaat en zo in de echte controle terechtkomt?
Wil je magie van het 'niet-weten', wat alles weten is, begrijpen en ervaren?

Ontdek de vreugde en vrijheid van jouw eigen handleiding om jouw beste leven te leiden!

  • Brederodestraat 15 F27, 2042 BA  Zandvoort, Noord-Holland, Nederland
  • 0653525759
  • helenmiksang.nl
  • www.miksang.nl
  • Pers. ontwikkeling, Kunst en cultuur, Mindfulness

 

Stuur Hèlen Vink - Know Thyself & Miksang Contemplatieve Fotografie een bericht

Vrijblijvend, en je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.