UIT BUZZBIE'S ARCHIEF VAN 19-08-2023

MIndfulness Retraite in Frankrijk


Mindfulness Retraite
19-24 aug 2023

Onder begeleiding van ervaren en inspirerende teachers kun je deelnemen aan een fijne mindfulness retraite bij Simply Canvas Farm in Frankrijk. Deze mindfulness cursus wordt begeleid in het Engels. Je hoeft het alleen te kunnen verstaan (niet te kunnen spreken).

Wil je voelen wat goed voor je is? Mis je jezelf? Ontdek jezelf vanuit mindfulness, in de natuur en met aandacht. Ga op deze zesdaagse mindfulness retraite in Frankrijk. Een unieke kans om je gedachten en lichaam tot rust te brengen in een omgeving die je in balans brengt.

Beschrijving
Ervaar deze mindfulness retraite om jezelf te ‘ont’moeten op een plek die je alles geeft wat je nodig hebt. Je gaat aan de slag met je gedachten en gevoelens in een prettige omgeving. Je komt samen met mensen die vanuit mindfulness invulling hebben gegeven aan hun leven. De oefening van mindfulness komende vanuit de traditie van zenmeester Thich Nhat Hanh van Plum Village.
Hoe ziet het mindfulness retraite programma eruit?
Op de dag van aankomst gaan we gezamenlijk dineren op de boerderij aan een lange tafel. Dat is ook het moment waarop je kennis maakt met de andere groepsgenoten. De dagen daarna hebben we elke dag een fijn programma met meditaties, wandelingen, oefeningen, gesprekken en mindfulness activiteiten op de boerderij. Als het lukt dan zal een dag doorgebracht worden in Plum Village, het klooster van Thich Nhat Hanh voor een dag van aandacht onderbegeleiding van de broeders en zusters aldaar (of anders zal er in ieder geval een fijne meditatiewandeling zijn aldaar).

De begeleider: Deze retraite wordt begeleid door Igor Segers. In zijn dagelijks leven begeleidt hij groepen volgens de mindful based stress reduction techniek van John Kabat Zinn. Of hij neemt mensen mee op een rustige wandeling in een mooi natuurgebied. Hij heeft een vriendelijke en rustige manier van begeleiding.

De hosts; Sandra en Santi hebben hun dagelijks leven ingericht waar veel ruimte is voor rust en stilte en leven in aandacht en in contact met de natuur. Zij zullen je meenemen door hun bijzondere permacultuurtuin. Ze delen hun keuzes in het leven gericht op de natuur om je te ondersteunen bij het verbinden met jezelf, je innerlijke aandacht en de natuur. Op de laatste dag, ontbijten we samen en nemen we afscheid van elkaar. Je bent dan vrij om te vertrekken wanneer je wilt of blijf nog een paar daagjes en geniet van de plek.

Deze retraite is voor iedereen geschikt
Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met mediteren, mindfulness of oefeningen. Het is vooral belangrijk dat je jezelf meeneemt met alles wat je van nature bij je draagt. Voel je welkom en thuis op de boerderij met gelijkgestemde mensen. Gezien de kleinschaligheid van de boerderij is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze retraite. Boek dus tijdig om zeker te zijn van je plek.

De retraite wordt georganiseerd door mindful schrijver, ondernemer en bewegingsdocent Didie Schackman. Zij heeft voor deze unieke plek gekozen omdat ze een aantal jaren geleden een bezoek bracht aan Simply Canvas Farm. Daar ontmoette ze eigenares Sandra Alderden en haar man Santi, een voormalige non en monnik van het mindfulness klooster Plum Village. Met Sandra bezocht Didie het nabijgelegen Plum Village waar monniken en nonnen leven volgens de mindfulness traditie van zenboeddhist Thich Nhat Hanh. Na deze onvergetelijke ervaring zijn Didie en Sandra elkaar blijven volgen. Dat heeft geleid tot deze bijzondere 5-daagse Mindfulness Retraite.

Prijzen
Jouw accommodatie tijdens de retraite:
Je verblijft op de rustgevende plek die Sandra en Santi gecreëerd hebben, Simply Canvas Farm. Je slaapt in een tweepersoons gedeelde safaritent of in een huisje (€150 toeslag voor een 1-persoons accommodatie of verblijf in een huis).

Praktische informatie 6-daagse Mindfulness Retraite
­• Datum: 26-31 mei 2023

­• Kosten: €740 inclusief vol pension, workshops, oefeningen en meditaties in een gedeelde twee-persoons safaritent

­• Verblijf in 1-persoonskamer in een huis of in een 1-persoons safaritent €150 toeslag.

­• Verblijf: Je slaapt in een huis of safaritent in een 2-persoons accommodatie

­• Vaak blijven mensen nog een paar extra nachtjes om lekker te genieten van het zwembad en de omgeving. Extra nachten kosten €65 per persoon inclusief ontbijt.

­• Meenemen: zorg voor comfortabele kleding die makkelijk zit tijdens rustige oefeningen en wandelingen

­• Exclusief: vervoer vanuit Nederland naar Simply Canvas Farm (goedkope tickets via Transavia, per trein met de Thalys of met de auto vanuit Nederland).

­• Adres: Simply Canvas Farm, Bonac, 47120 Saint Jean de Duras (vlakbij Bergerac).

Voor meer informatie stuur een berichtje naar hello@simplycanvasfarm.com

 

  • Simply Canvas Farm
  • 19 augustus 2023 t/m 24 augustus 2023
  • 748 Chemin Du Charrier, 47120  Saint Jean De Duras, FRANKRIJK
  • € 740,00
  • hellosimplycanvasfarm.com
  • Mindfulness, Meditatie, Reizen en vakanties

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Simply Canvas Farm (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Simply Canvas Farm
Simply Canvas Farm

Over Simply Canvas Farm

Simply Canvas Farm Let Nature Nurture You Hebben jullie ook zo'n zin om even weg van alles te zijn? Welkom bij Simply Canvas Farm. Een kleinschalige maar ruime bestemming. We zijn heerlijk rustig gelegen op het randje van de Dordogne vol zonnebloemen, wijngaarden en uitzicht. Je kunt bij ons genieten van diverse retraites en workshops die georganiseerd worden op het gebied van dans,...