Mindfulness Retraite in Frankrijk Augustus


Mindfulness Retraite
17-22 aug 2024

Onder begeleiding van ervaren en inspirerende teachers, Stan Verspyck en met ondersteuning van Pieter Loogman kun je deelnemen aan een fijne mindfulness retraite bij Simply Canvas Farm in Frankrijk.

Wil je voelen wat goed voor je is? Mis je jezelf? Ontdek jezelf vanuit mindfulness, in de natuur en met aandacht. Ga op deze fijne mindfulness retraite in Frankrijk. Een unieke kans om je gedachten en lichaam tot rust te brengen in een omgeving die je in balans brengt.

Beschrijving
Ervaar deze mindfulness retraite om jezelf te ‘ont’moeten op een plek die je alles geeft wat je nodig hebt. Je gaat aan de slag met je gedachten en gevoelens in een prettige omgeving. Je komt samen met mensen die vanuit mindfulness invulling hebben gegeven aan hun leven. De oefening van mindfulness komende vanuit de traditie van zenmeester Thich Nhat Hanh van Plum Village. Stan neemt ook zijn gitaar mee voor een les mantrazingen. Kortom het is een prachtige retraite om te herbronnen. Deze retraite wordt in het Engels gegeven, maar je hoeft het alleen te kunnen verstaan, delen mag in het Nederlands en Pieter kan helpen met vertalen (hij is docent Engels).

Hoe ziet het mindfulness retraite programma eruit?
Op de dag van aankomst gaan we gezamenlijk dineren op de boerderij aan een lange tafel. Dat is ook het moment waarop je kennis maakt met de andere groepsgenoten. Mensen komen alleen om te herbronnen of ook met zijn tweeen, het is mooi om deze retraite week samen te delen. De dagen daarna hebben we elke dag een fijn programma met meditaties, wandelingen, oefeningen, gesprekken en mindfulness activiteiten op de boerderij. Als het lukt dan zal een dag doorgebracht worden in Plum Village, het klooster van Thich Nhat Hanh voor een dag van aandacht onderbegeleiding van de broeders en zusters aldaar (of anders zal er in ieder geval een fijne meditatiewandeling zijn aldaar).

Op de laatste dag, ontbijten we samen en nemen we afscheid van elkaar. Je bent dan vrij om te vertrekken wanneer je wilt of blijf nog een paar daagjes en geniet van de plek.

Begeleider
Een ervaren en inspirerende teacher staat deze retraite voor je klaar: Stanislas Verspyck (Stan). Vanuit een mooie mindfulness basis krijg je hierdoor rust en vertrouwen om deze retraite in Frankrijk jezelf te kunnen zijn. Deze retraite begeleider is ingewijd in de traditie van mindfulness leraar Thich Nhat Hanh.Stan is geboren in 1969 en heeft zelf jaren in het klooster van Thich Nhath Hanh gewoond en lessen van deze wereldbekende zenleraar ontvangen. Daarna heeft hij jaren in India gereisd en een brede ervaring opgedaan in mediteren, mindfulness en het ontdekken van je innerlijke kracht. Daarom kun je rekenen op een prettige begeleiding vanuit de kern van mindfulness. Stan is Frans, maar vloeiend in Engels. Hij zal oefeningen uitleggen in het Engels, welke vaak in stilte gevolgd kunnen worden (zoals wandel meditatie en ontspanningsoefeningen). Wanneer er gedeeld wordt, mag je kiezen om in het Engels of Nederlands te delen. Je hoeft voor deze retraite dus alleen Engels te kunnen verstaan. Een mooie bonus: Stan speelt prachtig gitaar waardoor je kunt rekenen op een bijzondere ervaring als mantrazingen tijdens de meditaties en oefeningen.

Stan: “Ik vind het prachtig om de ruimte te creëren waarin mensen ontdekken en laten zien wie ze werkelijk zijn. Door mijn jarenlange ervaring in mindfulness kan ik mensen helpen hun mind te kalmeren en het innerlijke kind te omhelzen dat we allemaal in ons dragen. Dat kan een behoorlijke uitdaging zijn. Tijdens de retraite ondernemen we samen de reis en ben ik de facilitator die gewend is aan stilte en de diepte in te duiken.”

Pieter Loogman
Pieter Loogman beoefent sinds 23 jaar mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh en was tien jaar redactielid van ‘De Klankschaal’, een mindfulness blad in dezelfde traditie dat in Nederland en Vlaanderen verschijnt. Hij vertaalde twee boeken van Thich Nhat Hanh in het Nederlands. Pieter volgde de opleiding tot mindfulness-trainer en geeft mindfulness workshops aan politiemensen. Hij integreert mindfulness in het dagelijks leven, dat is voor Pieter waar de oefening voor bedoeld is, het moet praktisch toepasbaar zijn! In het dagelijks leven is Pieter docent Engels, dus als je de taal niet zo beheerst hoeft dat geen probleem te zijn, dan helpt hij met vertaling.

De hosts Sandra & Santi
De hosts; Sandra en Santi hebben hun dagelijks leven ingericht waar veel ruimte is voor rust en stilte en leven in aandacht in contact met de natuur. Zij zullen je meenemen door hun bijzondere permacultuurtuin. Ze delen hun keuzes in het leven gericht op ondersteuning bij het verbinden met jezelf, innerlijke aandacht en de natuur.

Sandra en Santi waren zelf monnik en non in het klooster van Thich Nhat Hanh en hebben ruim 30 jaar ervaring in meditatie en mindfulness. Vanuit deze gedachte zijn zij Simply Canvas Farm begonnen. Een plek waar je kunt herbronnen in rust en stilte en omgeven door de natuur. Bovendien verzorgen ze ook heerlijke maaltijden met veel groente en eetbare bloemen uit eigen tuin. Het land richten ze in volgens permacultuur principes en voedselbostechnieken, waar ze meer over zullen delen wanneer je er bent.

Deze retraite is voor iedereen geschikt
Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met mediteren, mindfulness of oefeningen. Het is vooral belangrijk dat je jezelf meeneemt met alles wat je van nature bij je draagt. Voel je welkom en thuis op de boerderij met gelijkgestemde mensen. Gezien de kleinschaligheid van de boerderij is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze retraite. Boek dus tijdig om zeker te zijn van je plek.

Prijzen
Jouw accommodatie tijdens de retraite:
Je verblijft op de rustgevende plek die Sandra en Santi gecreëerd hebben, Simply Canvas Farm. Je slaapt in een tweepersoons gedeelde safaritent of in een huisje (€150 toeslag voor een 1-persoons accommodatie of verblijf in een huis). Of voor kleinere budgetten kun je ook je eigen tentje of campervan meenemen.

Praktische informatie 6-daagse Mindfulness Retraite
­• Datum: 17-22 augustus

­• Kosten: €740 inclusief vol pension, workshops, oefeningen en meditaties in een gedeelde twee-persoons safaritent. Inclusief bedlinnen en handdoeken (je neemt zelf handdoeken mee voor aan het zwembad).

­• Verblijf in 1-persoonskamer in een huis of in een 1-persoons safaritent €150 toeslag)

­• Verblijf: Je slaapt in een huis of safaritent in een 2-persoons accommodatie

­• Neem je eigen tentje of campervan mee €640 (je neemt zelf bedlinnen en handdoeken mee, je deelt een badkamer met een aantal andere personen).

­• Vaak blijven mensen nog een paar extra nachtjes om lekker te genieten van het zwembad en de omgeving. Extra nachten kosten €70 per persoon inclusief ontbijt.

­• Meenemen: zorg voor comfortabele kleding die makkelijk zit tijdens rustige oefeningen en wandelingen

­• Exclusief: vervoer vanuit Nederland naar Simply Canvas Farm (goedkope tickets via Transavia, per trein met de Thalys of met de auto vanuit Nederland).

­• Adres: Simply Canvas Farm, Bonac, 47120 Saint Jean de Duras (vlakbij Bergerac).

Reserveer hier je plekje of voor meer informatie stuur een berichtje naar hello@simplycanvasfarm.com

 

  • Simply Canvas Farm
  • 17 augustus 2024 t/m 22 augustus 2024
  • 748 Chemin Du Charrier, 47120  Saint Jean De Duras, FRANKRIJK
  • € 740,00
  • +33681768594
  • hellosimplycanvasfarm.com
  • Mindfulness, Meditatie, Reizen en vakanties

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Simply Canvas Farm (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Simply Canvas Farm
Simply Canvas Farm

Over Simply Canvas Farm

Simply Canvas Farm Let Nature Nurture You Een mooi retraite centrum op het randje van de Dordogne in ZW Frankrijk waar je ontspanning kunt vinden of iets nieuws kunt leren via de workshops en retraites die we op onze plek organiseren. Een plek om te herbronnen De omgeving van Simply Canvas Farm is vol zonnebloemen, wijngaarden en uitzicht. Je kunt bij ons genieten van diverse retraites en...

IS DIT IETS VOOR JOU?

<geen>
Stiltewandeling met paarden
7 april 2024
<geen>
Stiltewandeling met paarden
5 mei 2024
Mindfulness Retraite in Frankrijk juni
1 juni 2024
Yoga verdieping: Brahma Vihara (2 dagen)
30 maart 2024
Meditatie Opleiding
19 oktober 2024
Lente retraite
27 maart 2024