Mindfulness Retraite in Frankrijk juni


Mindfulness Retraite: Waar wordt jij gelukkig van?
1-6 juni 2024

In deze mindfulness retraite onderzoek je hoe je gevoelens van blijdschap en geluk bewust kunt vergroten. Niet om pijnlijke ervaringen of omstandigheden te ontkennen maar om in balans te blijven en te genieten van wat je aangeboren recht is. We onderzoeken wat het boeddhisme hierover zegt en hoe je deze wijsheid kunt toepassen in je dagelijks leven.

Het programma bevat korte lezingen, zitmeditatie, loopmeditatie, eten in aandacht, ontspanningsoefeningen en andere oefeningen die ons helpen om in aandacht te leven. Bovendien doen we kleine opdrachten die ons helpen het hier-en-nu dieper te ervaren. Bijvoorbeeld door associatief te schrijven, te tekenen of foto's of geluidsopnames met je mobiel te maken. Ook is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met elkaar.

De retraite wordt begeleid door de ervaren lerares Marjolijn van Leeuwen en ondersteund door Evelyn van de Veen. Beiden beoefenen zij al jaren de mindfulness oefening van Plum Village, het klooster van Thich Nhat Hanh.

Kom tot rust met mindfulness
Deze mindfulness Retraite is een echt cadeautje voor jezelf. Je bent er even helemaal tussenuit, verblijft in de prachtige natuur van Zuidwest Frankrijk op de mooie boerderij van Simply Canvas Farm. De boerderij is vlakbij het boeddhistische klooster Plum Village van Thich Nhat Hanh. Gedurende de retraite breng je ook een bezoek aan het klooster. De retraite geeft je de gelegenheid even even helemaal tot jezelf te komen, te genieten van de natuur en stilte, fijne andere mensen te ontmoeten, heerlijk te eten, een plons te doen in het zwembad en een boekje te lezen in een hangmat, naar de sterren te kijken of in een knapperend kampvuur te staren. Een mooie retraite om je hoofd weer wat tot rust te brengen. Je slaapt in grote safari lodge tenten of in een huis.

De Begeleiders
Marjolijn van Leeuwen

Marjolijn kwam in 1993 in aanraking met de leer van Thich Nhat Hanh en werd in 2003 beëdigd als leraar Boedhistisch psychologie in de traditie van Plum Village, het klooster dat door Thich Nhat Hanh is gesticht. Naast vele bezoeken aan Plum Village in Frankrijk is ze al jarenlang actief voor Stichting Leven in Aandacht, de Nederlandse mindfulness "poot" van Plum Village. Ze heeft in vele mediatieweekenden begeleid, groepen in Plum Village begeleid gedurende retraites en woonde jarenlang in een mindfulness centrum in Nederland waar ze dagen, weekenden en retraites begeleidde. We zijn heel blij dat Marjolijn naar ons toekomt, ze heeft een ontzettende fijne manier van lesgeven, want mindfulness stroomt door haar bloed. Bij haar lesgeven vindt ze het belangrijk dat deelnemers met hun beoefening hun eigen ervaringen centraal stellen.

Evelyn van de Veen

Evelyn komt Marjolijn ondersteunen gedurende de retraite. Ze bezocht Plum Village voor het eerst in 1999 en voelde zich direct helemaal thuis. In de traditie van Plum Village is er veel aandacht voor het cultiveren van geluk door elk moment bewust te ervaren. Dat spreekt haar heel erg aan.

Ze is medebegeleider en -organisator van wekelijkse online meditatiebijeenomsten. Ook heeft ze meditatieweekenden begeleid waarin ze schrijfoefeningen inzette om het contact met het hier-en-nu te verdiepen.

De hosts Sandra & Santi
De hosts; Sandra en Santi hebben hun dagelijks leven ingericht waar veel ruimte is voor rust en stilte en leven in aandacht in contact met de natuur. Zij zullen je meenemen door hun bijzondere permacultuurtuin. Ze delen hun keuzes in het leven gericht op ondersteuning bij het verbinden met jezelf, innerlijke aandacht en de natuur.

Sandra en Santi waren zelf monnik en non in het klooster van Thich Nhat Hanh en hebben ruim 30 jaar ervaring in meditatie en mindfulness. Vanuit deze gedachte zijn zij Simply Canvas Farm begonnen. Een plek waar je kunt herbronnen in rust en stilte en omgeven door de natuur. Bovendien verzorgen ze ook heerlijke maaltijden met veel groente en eetbare bloemen uit eigen tuin. Het land richten ze in volgens permacultuur principes en voedselbostechnieken, waar ze meer over zullen delen wanneer je er bent.

Hoe ziet het mindfulness retraite programma eruit?
Op de dag van aankomst gaan we gezamenlijk dineren op de boerderij aan een lange tafel. Dat is ook het moment waarop je kennis maakt met de andere deelnemers. De dagen daarna hebben we elke dag een fijn programma met zitmeditatie, wandelmeditatie, gesprekken, creatieve opdrachten en mindfulness activiteiten. Er is een bezoek aan boeddhistisch klooster Plum Village. Het dagelijkse programma begin om 7.00 uur en eindigt om ongeveer 21.00 uur. Tussen de middag is er ruimte voor een paar uur siësta. Er wordt heerlijk voor ons gekookt met biologische en lokale produkten, tussendoor steken we hier en daar een huishoudelijk handje uit. We eten deze retraite vegetarisch en drinken geen alcohol.

Deze retraite is voor iedereen geschikt.
Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met mediteren of mindfulness . Het is vooral belangrijk dat je jezelf meeneemt met alles wat je van nature bij je draagt. Voel je welkom en thuis op de boerderij met gelijkgestemde mensen. Gezien de kleinschaligheid van de boerderij is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze retraite. Boek dus tijdig om zeker te zijn van je plek.

Prijzen
Jouw accommodatie tijdens de retraite:
Je verblijft op de rustgevende plek die Sandra en Santi gecreëerd hebben, Simply Canvas Farm. Je slaapt in een tweepersoons gedeelde safaritent of in een huis.

Praktische informatie Mindfulness Retraite
­• Datum: 1-6 juni 2024

­• Kosten: €740 inclusief vol pension, workshops, oefeningen en meditaties in een gedeelde twee-persoons safaritent. Inclusief volpension, handdoeken en bedlinnen (je neemt je eigen handdoek voor het zwembad mee).

­• Verblijf in 1-persoonskamer in een huis of in een 1-persoons safaritent €890.

­• Er zijn een paar plekjes voor mensen die hun eigen tentje of campervan meenemen kosten €640 (je neemt dan ook je eigen bedlinnen en handdoeken mee)

­• Vaak blijven mensen nog een paar extra nachtjes om lekker te genieten van het zwembad en de omgeving. Extra nachten kosten €70 per persoon inclusief ontbijt.

­• Meenemen: zorg voor comfortabele kleding die makkelijk zit tijdens rustige oefeningen en wandelingen

­• Exclusief: vervoer vanuit Nederland naar Simply Canvas Farm (vliegen met Transavia van Rotterdam naar Bergerac, per trein met de Thalys/TGV naar Bordeaux en dan door naar station Sainte Foy la Grande of met de auto vanuit Nederland).

We kunnen transfers van Bergerac of Sainte Foy la Grande regelen naar ons plekje.

­• Adres: Simply Canvas Farm, 748 Chemin du Charrier, Lieu dit Bonac, 47120 Saint Jean de Duras (vlakbij Bergerac).

­• Is geld een obstakel om deel te nemen? Neem dan contact met ons op.

Boek je plekje
Je kunt een email sturen naar hello@simplycanvasfarm.com

 

  • Simply Canvas Farm
  • 1 juni 2024 t/m 6 juni 2024
  • 748 Chemin Du Charrier, 47120  Saint Jean De Duras, FRANKRIJK
  • € 740,00
  • +33681768594
  • hellosimplycanvasfarm.com
  • Mindfulness, Meditatie, Reizen en vakanties

 

 

Heb je een vraag over dit event?

Stuur Simply Canvas Farm (de organisator) een bericht.
(Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt).

Logo van Simply Canvas Farm
Simply Canvas Farm

Over Simply Canvas Farm

Simply Canvas Farm Let Nature Nurture You Er even helemaal tussenuit om te herbronnen Welkom bij Simply Canvas Farm. Een mooi retraite en workshop centrum heerlijk rustig gelegen op het randje van de Dordogne vol zonnebloemen, wijngaarden en uitzicht. Je kunt bij ons genieten van diverse retraites en workshops die georganiseerd worden op het gebied van dans, mindfulness, meditatie, yoga,...

IS DIT IETS VOOR JOU?

Mindfulness Retraite in Frankrijk Augustus
17 augustus 2024
Meditatie Opleiding
19 oktober 2024
Relax massage dagen
Massage Relax dagen
27 december 2023
Yoga en meditatieweekend: neurowetenschap en yoga
16 december 2023